Mit hoz a június?

Sűrű hónap lesz, ezer helyről érkező filmmel ezer műfajban, köztük a dinós szuperszéria új darabja, a vadiúj Ocean’s szélhámosfilm, egy sor horror és egy Oscar-díjas chilei darab.

A június első hetét a Jurassic World: Bukott birodalom viszi, természetesen minden eddiginél vadabb, rafináltabb és hüllőbb dinoszauruszokkal, ráadásul a nekik otthont adó sziget is felrobban, szóval lesz nemulass, de Chris Pratt majd mindent megold. Aztán ott van az Egy fantasztikus nő című chilei film, ami ugyebár hazavitte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart, és egy transznemű férfi – vagy nő? – a főhőse, aki ott akar lenni kedvese temetésén, de annak családja mindent megtesz, hogy ezt megakadályozza. Az A naplemente ragyogása japán-francia koprodukcióban mesél a látás szépségéről, míg a Kim Dzsongil bemutatja angol dokumentumfilm egy különös esetet mutat be, amikor a néhai észak-koreai diktátor filmeseket raboltatott el, hogy megteremtse országa szórakoztatóiparát. A Szerelembe gurulva francia romantikus vígjáték, míg a végére maradt Örökség jó eséllyel az év horrorja, és még nem biztos, hogy meg merjük nézni.

Aztán jönnek sorban a kevésbé falrengető darabok, Az élet napos oldala című svéd vígjáték, a francia tolókocsis romcom Szerelembe gurulva, a Gotti életrajzi dráma John Travolta címszereplésével, a Kutyaparádé sok-sok beszélő kutyával, mert miért is ne. A Túl szexi lányban Amy Schumer ökörködhet megint, reméljük, a jó ízlés határain belül. A Vissza a gyökerekhez francia vígjáték, de nem feltétlenül a minőségi fajtából, ahogy a Felelsz vagy mersz sem a horrorfilmek gyöngye, bár valamiért thrillerként tüntetik fel. Igaz, ez már a következő hét része.

Aminek az Ocean's 8 - Az évszázad átverése a legfontosabb darabja, és elég a névsor ahhoz, hogy ezt ne kelljen bizonygatni: Sandra Bullock, Anne Hathaway, Rihanna, Cate Blanchett, Katie Holmes és Helena Bonham Carter. Lesz ugyanakkor egy másik ünnepelt darab is, a Kszi, Simon, amely egy agyondicsért amerikai tinidráma, és amelynek címszereplője titkolni igyekszik másságát, pedig lehet, hogy nem kéne. Izgalmasan hangzik a James McAvoy és Alicia Vikander főszereplésével készült Merülés a szerelembe is, ami félig romantikus-, félig akciófilm, lévén, hogy a férfi főhőst szomáliai dzsihadisták rabolják el, de van benne szerelem is. És itt van a legfurcsább cím nyertese, a Gombos Jim és Lukács, a masiniszta, egy német családi kalandfilm is, amit rajzfilmként már láthattunk, de ez itt most egy élőszereplős haddelhadd, ami Gyöngyélet Földjén veszi kezdetét.

Az utolsó hét vérben fog tocsogni, bár még kerülhet be a meglévő kettő mellé új film is. A Nem vagyok sorozatgyilkos című ír-angol film hőse egy fiatal srác, aki megismerkedik egy idősebb gyilkossal, kérdés, hogyan végződik a barátság. A Sicario 2. - A zsoldos természetesen a folytatása, immár Emily Blunt nélkül, de visszatér Josh Brolin és Benicio Del Toro, a mexikói drogkartellek véres ellenfele, akik háborút üzennek az USÁ-ba terroristákat csempésző haduraknak – de az egyik előzetes tanulsága alapján később egymás ellen fordulnak, és onnantól a film kicsit olyan lesz, mint amilyen a Logan – A farkas volt. Ezt a filmet várjuk a legjobban, kár, hogy a végére maradt.