Mit hoz az április?

Azt már most megígérhetjük, hogy a hónap végére a Marvel összes szuperhőse egyszerre jelenik meg, de addig is lesz horror, mese, romantika és még két magyar film is.

A hónap erősen nyit, legalábbis azoknak, akik nem tudnak betelni az óriási szörnyekkel harcoló giga robotok látványával, mert nekik szól a Tűzgyűrű: Lázadás, amit ugyan nem az előző részt rendező Guillermo del Toro készített, de a mexikói zseni producerként ott volt az új rész munkálatainál is. A Genezis című magyar dráma a cigánygyilkosságok témakörét vizsgálja új szempontból, egyik főhőse pedig az újra színészkedő Horváth Anna Marie. Az Időcsavar igazán zavarba ejtő fantasy, főleg azért, mert a szőkére festett hajú Oprah Winfrey az egyik főszereplő, aki ugyebár nem színész, de most mégis az, és a történetről sem derült ki sok, csak az, hogy mindenféle nagy tudású lények vannak benne.

A Rampage - Tombolás Dwayne „A Szikla” Johnson soron következő filmje, amiben a volt pankrátor egy albínó gorillával barátkozik össze, aki hirtelen iszonyú nagyra nő meg – és veszélyes lesz. Olyan családbarát katasztrófa/szörnyfilmnek néz ki a dolog. És Hollywood a jelek szerint még mindig nem unta meg a „súlyos beteg gyönyörű lány szerelmes lesz” tematikát, mert erről szól az Éjjeli napfény, amiben a napfényre érzékeny Bella Thorne és Schwarzenegger színészkedő fia ismerik meg a tragikus szerelemeízét. A Ghost Land - A rettegés háza kőkemény francia-kanadai horror, amiben egy anyát és lányait terrorizálják új házukban, a Hurrikán meló című amerikai akcióthrillert pedig nagyon várom, mert egyszerre tűnik izgalmasnak és viccesnek. És mert egyik kedvenc angol színészem, Toby Kebbell játszik benne, aki olyan ritkán kap jó szerepeket – egyébként egy meteorológust játszik, aki egy hurrikán és egy bankrablás közepén találja magát.

Aztán lesz egy furcsa felállásban, amerikai-kínai koprodukcióban készült animációs film, a Jönnek a kacsák vicces kacsákkal, illetve a Senki sem tökéletes című francia-belga vígjáték a legnagyobb élő francia színésznő, Catherine Deneuve és a legnagyobb élő orosz színész, Gérard Depardieu főszereplésével, akik előrehaladott koruk ellenére egymásba szeretnek. A Vad Balaton - Kibővített moziváltozat a népszerű magyar természetfilm kibővített változata, de ezt a cím alapján egy 3 éves is kitalálja, a Veszett vidék pedig egy ausztrál western egy őslakos férfiról, aki önvédelemből megöl egy agresszív fehér embert, és ezért menekülnie kell a hatóságok elől.

A Bűbáj herceg és a nagy varázslat kanadai animációs film, ami arról szól, hogy a hercegbe egy bűbáj miatt mindenki beleszeret, de ez neki mégsem, jó, mert neki IGAZI szerelem kéne, a fene a jó dolgát. És a legvégére maradt a szuper-szuper-szuperfilm, amiben minden egyes szuperhős és szuperantihős szerepel, aki csak számít - és ez jelen esetben azt takarja, hogy Marvel képregényfigurákról van szó. A Bosszúállók: Végtelen háború tényleg mindenkit felvonultat a MCU-ból, hogy legyőzzék a gonosz Thanost, ami egy kicsit úgy hangzik, mintha egy nagyon finom pizzára tennénk három tábla Milkát, arra két hamburgert, amit megszórnánk egy csomó gumicukorral, és ezt lelocsolnánk egy kis vodkával. Merthogy mindez külön-külön nagyon jó, csak így együtt baromi töménynek hangzik, de ne legyen igazam!