Mit hoz az augusztus?

Összesen 27 filmet mutatnak be a jelenlegi állás szerint, vagyis szinte minden napra jut egy bemutató, a rossz hír viszont az, hogy ebből csak a Mission: Impossible 6 lesz a nagy durranás.

A hónap egy különös és hátborzongató mexikói horrorral kezdődik, ez az Ahol a gonosz lakik ördögűzéssel és kísértetházzal, majd egy éven belül a második Micimackós életrajzi film jön A. A. Milnéről, a Barátom, Róbert Gida. Az Ízlés szerint fűszerezve rém egyszerű, de bájos olasz vígjáték, ami a Rainman receptet frissíti fel: egy morcos szakács egy autista fiúból csinál séfet. A Keresés misztikus thriller, amelyben egy fiú eltűnt barátnőjét keresi, és Amerikában azért nagy szám, mert John Cho személyében először kapott egy ilyen film ázsiai születésű főszereplőt. És persze itt van a Mission: Impossible - Utóhatás, ami nagyon tökösnek tűnik. Főleg azért, mert az eddig mindig töketlennek tartott Henry Cavill is betársul Tom Cruise mellé, mint kíméletlen CIA ügynök, akiről nem tudni, barát vagy ellenség, illetve sejtésünk szerint mindkettő.

A kíméletlen megtörtént eseményt dolgoz fel: egy drogügyekért Thaiföldön börtönbe kerül angol srácból muay thai bajnok lesz – hogy életben maradjon. A kutyám nélkül sehova ciprusi vígjáték, amelyben egy kutya átszökik a sziget két közösségét, a görögöket és törököket elválasztó határon, ami rengeteg kalandhoz vezet. Az én hősöm az első a hónap megannyi könnyed francia filmje közül: itt hőseink a napóleoni háborúk alatt hazudnak maguknak mindenféle kalandokat. Meg - Az őscápa Jason Statham újabb akciófilmje, csakhogy most egy gigantikus cápát kapott partnernek, míg a Sötét elmékben olyan különleges képességű mutáns fiatalok küzdenek meg az őket elpusztítani akarókkal, akik nem az X-Menek. És ha már sci-fi, akkor lesz egy német animációs vígjáték Luis és a Zűrlények címen.

Nálunk forgatták a Mila Kunis és Kate McKinnon főszereplésével készült akció-vígjátékot, A kém, aki dobott engem-et ami akár nagyon vicces is lehet. A rossz hír viszont az, hogy azok, akik látták, nem dicsérték agyon A védelmező 2.-őt, pedig Denzel Washingon mindig nagyon jó. Meglepő helyről, Ukrajnából érkezett Az elrabolt hercegnő című animációs film, és a soron következő francia vígjáték a Szoba gyerekkel kiadó. A Skate Kitchen nagyon menő gördeszkás film egy rakás igazi deszkás csajjal, míg a Nem vagyok boszorkány a nagyon is valódi mai afrikai boszorkányüldözésekről mesél. Ami elég riasztó, de nem annyira, mind a Slenderman néven is ismert Az ismeretlen rém című amerikai horror, amelynek hőse egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akinek nincs arca, és aki rémes dolgokra veszi rá a gyerekeket.

És valamiért elkészült a Fák jú Tanár úr! 3., gondolom, megint bajba kerül a gimnázium, és talán még Nagy Ervint is meghívják, hogy segítsen nekik. A jelenés című francia filmdrámában egy oknyomozó újságíró a Vatikán felkérésére vizsgál ki egy esetet, ahol egy 18 éves parasztlány azt állítja, Szűz Mária jelent meg előtte. Szintén francia a Bűbájosok, csak vígjáték, és több különböző párkapcsolatról szól, amivel nem izgatott fel minket. És a végére maradt az egyetlen magyar bemutató, az elsőfilmes Csuja László már eddig is több díjat elnyerő alkotása, a Virágvölgy, amelyben az Instagram jelenség Berényi Bianka egy fiatal lányt játszik, aki unalmában elrabol egy kisbabát. A történet ugyan kifejezetten kelet-európai módon hangzik nyomasztónak, de a díjak sokat ígérnek!