Most is napirenden van, hogy Ben Affleck nem lesz többé Batman

Továbbra sincs megegyezés a Warner és a sztár között. Jake Gyllenhaal az új Batman?

Novemberben ismét téma volt, hogy Ben Affleck most már szívesen szögre akasztaná a Denevérember köpönyegét, mert sehogyan sem tud megegyezni a Warner stúdióval az önálló Batman-filmről, amit 2018 nyarán már el kellene kezdeni forgatni. Ám úgy tűnik, tavaly óta semmit sem közeledett a két fél álláspontja, mert a Movieweb a napokban megint arról írt, hogy nincs ugyan kőbe vésve Ben Affleck távozása a Warner szuperhős univerzumából, de ha minden kötél szakad, akkor Jake Gyllenhaal lesz a „maszkos muskétás”, vagyis a köpenyes kereszteslovag.

A színész és a stúdió vitája állítólag nem anyagi természetű, inkább kreatív nézetkülönbségek léptek fel, és ezt próbálják megoldani a színfalak mögött – eddig sikertelenül. A Warner szerint azonban hivatalosan még mindig Ben Affleck Batman, csak még el kell simítani vele azokat a nézeteltéréseket, amik azután jöttek elő, hogy kigolyózták a sztárt a rendezői székből, és kiderült, hogy Matt Reeves nem az ő Batman-forgatókönyvét fogja megrendezni. Így kérdés többek között az is, hogy Joe Manganiello Deathstroke-ja, vagyis „a negatív Batman”, egy szintén harcművész kiképzést kapott, önbíráskodó maszkos zsoldos, lesz-e az új főellenfél?

A hollywoodi pletykák szerint a Warnernek már olyan vészforgatókönyve is van, hogy a legrosszabb esetben a Birdmannel ismét reflektorfénybe került Michael Keatont hívják vissza, hogy még egyszer eljátszhassa Batmant.