Mozitörténeti mérföldkő vagy „csak” egy újabb kasszarobbantó blockbuster a Bosszúállók: Végjáték?

A PORTcast második adásában az eddigi 11 év 22 Marvel-szuperhősfilmjét szedtük ízekre. És megállapítottuk, hogy az időutazás egy nagy hülyeség!

Második adásához érkezett a Port.hu saját gyártású podcastje, a PORTcast, ahol a terveink szerint kétheti rendszerességgel diskurálunk majd a legújabb Marvel-filmekről, a legmenőbb Netflix-tévésorozatokról vagy épp az örök kedvenc Star Warsról. A legelső PORTcastben a Trónok harca 8. évadának nyitányát, valamit G.R.R. Martin írói munkásságát beszéltük át (itt lehet meghallgatni, ha valaki esetleg lemaradt volna róla), a második adásban pedig Szűcs Gyula és Lakatos István, a Port.hu újságírói, valamint Muchichka László, a Roboraptor munkatársa beszélgettek az idei év (sőt, az elmúlt 11 év!) legjobban várt képregényfilmjéről, a Bosszúállók: Végjátékról.

Vigyázat! Innen már csak azok olvassanak tovább és hallgassanak bele a podcastbe, akik már látták a filmet, vagy nem félnek a spoilerektől!!!

A mostani adásban szóba került többek között:

  • Mitől ilyen hihetetlenül népszerűek a Marvel-mozifilmek?
  • Jó vagy rossz film a Fekete Párduc? Hát a Marvel Kapitány?
  • Kinek mi volt az első szuperhősös képregényes élménye?
  • Melyek a legjobban sikerült Marvel-filmek az elmúlt 11 évből? És a leghitványabbak?
  • Korszakhatár és mozgóképtörténeti mérföldkő a Bosszúállók: Végjáték, vagy „csak” egy újabb profin összerakott, kasszarobbantó blockbuster?
  • Mi volt iszonyatosan cool és mi volt kevésbé jó a Végjátékban?
  • Van-e bármi értelme az időutazós filmeknek?
  • Mi a csuda történt Amerika Kapitánnyal?
  • A Végjátékkal vége a Marvel filmuniverzum 3. fázisának. De mi lesz a 4. fázisban? Lehet-e  még ennél is nagyobbat gurítani?
  • Népszerű lesz-e annyira a pocakos Thorral kiegészült Galaxis Őrzői-brigád, mint a Bosszúállók csapata?
  • Mennyire jó ötlet egy Loki vagy egy Vízió tévésorozat?

Sajnos a 2. adás kicsit halk és dobozhangú lett, „kattogós” vágással (nagy lelkesedésünkben jópár b*sszameg és egyéb csúnya szó kiszaladt a szánkon), de ezekre majd igyekszünk jobban figyelni a későbbiekben!

Oké, de mi az a podcast és miért jó ilyet hallgatni?

A podcast a XXI. század közösségi rádiója. Amihez ráadásul ma már nem is kell fix időpontokban a duruzsoló készülék mellé ülnünk (mint régen, mikor még magnóval akartuk felvenni a külföldi slágereket a Poptarisznyából), hiszen az adás nem az éterbe, hanem az internetre kerül ki. Onnan pedig később bármikor, bármennyiszer visszahallgatható. Mi az Audiomack-en hoztuk létre a PORTcast csatornát, itt fognak majd sorakozni a nagyjából 1 óra hosszúságú adásaink, amelyeket akár a laptopunkon vagy az okostelefonunk segítségével is meg tudunk majd hallgatni – nincs tehát többé unalmas vonatút, repülni fog az idő kocogás, mosogatás, vasalás és nagybevásárlás közben!

Aki kihagyta a Trónok harca-adásunkat, alant bepótolhatja. Aki pedig kevesli a havi két PORTcastet, hallgassa meghívott vendégeink és társkiadványaink szintén nagyon izgalmas, filmes-tévésorozatos-videojátékos podcastjeit, vagyis a Roboraptor podcastjét, a Filmvilág Blog podcastjét, az Index Kultrovat podcastjét és az IDDQD Checkpointját!