Mozitörténeti mérföldkő vagy „csak” egy újabb kasszarobbantó blockbuster a Bosszúállók: Végjáték?

A PORTcast második adásában az eddigi 11 év 22 Marvel-szuperhősfilmjét szedtük ízekre. És megállapítottuk, hogy az időutazás egy nagy hülyeség!

Második adásához érkezett a Port.hu saját gyártású podcastje, a PORTcast, ahol a terveink szerint kétheti rendszerességgel diskurálunk majd a legújabb Marvel-filmekről, a legmenőbb Netflix-tévésorozatokról vagy épp az örök kedvenc Star Warsról. A legelső PORTcastben a Trónok harca 8. évadának nyitányát, valamit G.R.R. Martin írói munkásságát beszéltük át (itt lehet meghallgatni, ha valaki esetleg lemaradt volna róla), a második adásban pedig Szűcs Gyula és Lakatos István, a Port.hu újságírói, valamint Muchichka László, a Roboraptor munkatársa beszélgettek az idei év (sőt, az elmúlt 11 év!) legjobban várt képregényfilmjéről, a Bosszúállók: Végjátékról.

Vigyázat! Innen már csak azok olvassanak tovább és hallgassanak bele a podcastbe, akik már látták a filmet, vagy nem félnek a spoilerektől!!!

A mostani adásban szóba került többek között:

 • Mitől ilyen hihetetlenül népszerűek a Marvel-mozifilmek?
 • Jó vagy rossz film a Fekete Párduc? Hát a Marvel Kapitány?
 • Kinek mi volt az első szuperhősös képregényes élménye?
 • Melyek a legjobban sikerült Marvel-filmek az elmúlt 11 évből? És a leghitványabbak?
 • Korszakhatár és mozgóképtörténeti mérföldkő a Bosszúállók: Végjáték, vagy „csak” egy újabb profin összerakott, kasszarobbantó blockbuster?
 • Mi volt iszonyatosan cool és mi volt kevésbé jó a Végjátékban?
 • Van-e bármi értelme az időutazós filmeknek?
 • Mi a csuda történt Amerika Kapitánnyal?
 • A Végjátékkal vége a Marvel filmuniverzum 3. fázisának. De mi lesz a 4. fázisban? Lehet-e  még ennél is nagyobbat gurítani?
 • Népszerű lesz-e annyira a pocakos Thorral kiegészült Galaxis Őrzői-brigád, mint a Bosszúállók csapata?
 • Mennyire jó ötlet egy Loki vagy egy Vízió tévésorozat?

Sajnos a 2. adás kicsit halk és dobozhangú lett, „kattogós” vágással (nagy lelkesedésünkben jópár b*sszameg és egyéb csúnya szó kiszaladt a szánkon), de ezekre majd igyekszünk jobban figyelni a későbbiekben!

Oké, de mi az a podcast és miért jó ilyet hallgatni?

A podcast a XXI. század közösségi rádiója. Amihez ráadásul ma már nem is kell fix időpontokban a duruzsoló készülék mellé ülnünk (mint régen, mikor még magnóval akartuk felvenni a külföldi slágereket a Poptarisznyából), hiszen az adás nem az éterbe, hanem az internetre kerül ki. Onnan pedig később bármikor, bármennyiszer visszahallgatható. Mi az Audiomack-en hoztuk létre a PORTcast csatornát, itt fognak majd sorakozni a nagyjából 1 óra hosszúságú adásaink, amelyeket akár a laptopunkon vagy az okostelefonunk segítségével is meg tudunk majd hallgatni – nincs tehát többé unalmas vonatút, repülni fog az idő kocogás, mosogatás, vasalás és nagybevásárlás közben!

Aki kihagyta a Trónok harca-adásunkat, alant bepótolhatja. Aki pedig kevesli a havi két PORTcastet, hallgassa meghívott vendégeink és társkiadványaink szintén nagyon izgalmas, filmes-tévésorozatos-videojátékos podcastjeit, vagyis a Roboraptor podcastjét, a Filmvilág Blog podcastjét, az Index Kultrovat podcastjét és az IDDQD Checkpointját!

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu