Na de miért kellett kivágni Brad Pitt és a sorozatgyilkos főhippi jelenetét a Volt egyszer... egy Hollywoodból?

A trailerben még benne volt, ahogy Manson odaint a tetőn félmeztelenül dolgozó kaszkadőrnek, a filmben már rövidebb lett a jelenet.

Karácsonyra minden Tarantino-rajongó meglepheti majd magát a Volt egyszer... egy Hollywood dvd- vagy bluray-változatával, ami telis-tele lesz extrákkal és forgatási érdekességekkel, többek között kivágott jelenetekkel. Az egyik ilyen például az volt, amit a trailerben láthattunk, de a filmben már nem: a Charles Mansont alakító Damon Herriman odainteget a Brad Pitt által megformált kaszkadőrnek, aztán mond neki némi gorombaságot is. 

A filmben Manson elmegy ahhoz a Hollywood Hills-i házhoz, amiben a '60-as években Sharon Tate (a filmben Margot Robbie) lakott a férjével, Roman Polanski rendezővel. Manson a ház előző tulajdonosát, Terry Melcher zenei producert keresi, és a barátját, a Beach Boys-tag Dennis Wilsont. Jay Sebring (akit Emile Hirsch alakít) elmondja neki, hogy már Polanskiék laknak a házban, a Beach Boys-tag régi cimbora hollétéről talán a szomszédban lakó Paul Barabuta tud bővebb felvilágosítást adni. Itt ér véget a filmbeli jelenet.

Eredetileg azonban ez a rész hosszabb lett volna: Manson beszél Barabutával, aki elmondja neki: fogalma sincs, hová költözött Terry Melcher és Dennis Wilson (ez egyébként a valóságban is így történt: Charles Manson azt gondolta, a befolyásos producer és a Beach Boys ismert tagja majd segít beindítani a zenei karrierjét). Ezután Manson visszamegy a lepukkant furgonjához, és még egyszer visszanéz a Polanski-házra, aztán meglátja a szomszéd ház tetején a kaszkadőr Cliff Booth-ot (Brad Pitt), aki épp kollégája és barátja, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) tetőantennáját javítgatja félmeztelenül. Manson mosolyogva integet neki, aztán hirtelen vicsorogva azt kezdi kiabálni, hogy „Cseszd meg, Jack!”. Erre Cliff halál nyugodtan azt dörmögi maga elé: „Hát ez meg mi a búbánat volt?” A jelenet fele benne is volt az egyik korábbi trailerben:

Tarantino ugyanis tisztában volt vele, hogy az igazi Charles Mansonról többen feljegyezték, hogy amikor annak idején interjút készítettek vele, végig megnyerő figura volt, ám néha teljesen váratlan dolgokat művelt, a helyzethez nem illő, trágár szavakat mondott. Aztán pár pillanattal később már rendesen folyt tovább a beszélgetés (az ilyenek hátterében egyébként idegrendszeri betegségek állnak).

(via The Hollywood Reporter)