Na ilyen egy jó horror előzetese!

Pár napig emésztettük Joel Edgerton új filmje, az It Comes at Night első előzetesét, hiszen csak riasztó képek kavalkádja látszik, de így is simán a lehet a következő nagy horrorfilm a nyáron.

It Comes at Night

Az A24, a stúdió, ami olyan nagy sikereket vállalt be a közelmúltban, mint a The Witch, az Ex Machina, a Szoba, a The Lobster és a hozzánk most érkező Holdfény, kihozta Trey Edward Shults új filmje, az It Comes at Night (Éjszaka érkezik) első teaser trailerét. Shultsról annyit érdemes tudni, hogy tavaly mutatta be első nagyjátékfilmjét, a Krishát, amely egy félresikerült, őrült családi ünnepről szól, a főszerepre saját nagynénjét kérte fel, a film pedig az ismert rendező, John Waters abszolút kedvenc filmje volt 2016-ban. Új munkája egész más területre visz, hiszen horrorról van szó, és nem is akármilyenről.

Valahol a semmi közepén vagyunk, egy erdőben, ahol egy család él – többnyire rettegésben, hiszen nemcsak a világgal történt valami, meg nem nevezett borzalmas dolog, hanem házuk körül is ólálkodik valami szörnyű teremtmény. Az apa, tudja, minden áron meg fogja védeni feleségét és kisfiát, aztán érkezik egy másik, végsőkig elkeseredett család, akiket kénytelenek befogadni, ám a félelem, a bizalmatlanság és a paranoia lassan megmérgezi a levegőt, és már nemcsak attól kell tartaniuk, ami odakint bujkál. Ezt részben a képekből, részben a stúdió hivatalos szinopszisából tudjuk, mert a kedvcsináló előzetes – a „teljes” trailer hamarosan érkezik – nem árul el sokat, és a leghosszabb kép, amit mutat, egy vészjósló, pirosra festett ajtó.  

It Comes at Night 

Egy pokolbéli Bosch-festmény látványával indítunk, kiderül, hogy odakint valami járvány pusztít, hangok azon vitáznak, ki hagyta nyitva az ajtót, egy fához kötözött embert látunk, egy házmaszkos férfit mutatnak, kezében benzines palackkal és puskával, valaki egy holttestet húz, egy tűzkarika jelenik meg és a család farkaskutyája a sötétet ugatja. Mit mondjak, elég hatásos a pulzáló zenével, és ez ugyebár csak az eleje, ennél hamarosan többet is kapunk.

It Comes at Night

A főszereplő az ausztrál Joel Edgerton, akit az elmúlt években csakis jó filmekben láthattunk – leszámítva persze az Exodus: Istenek és királyokot, felesége pedig Danielle Riley Keough, aki egyébként Elvis Presley unokája és ez nem vicc, és a Mad Max: A harag útjában láthattuk, többek között. A jövevényeket Christopher Abbott és az angol Carmen Ejogo alakítja, utóbbi legutóbb a Selmában és a Legendás állatok és megfigyelésükben szerepelt, és engem már a plakáttal megvettek, amint alant csodálhatunk meg. A film amerikai bemutatója 2017. augusztus 25-én lesz, és reméljük hozzánk is behozza valaki.

It Comes at Night poster