Nagyon, de tényleg, NAGYON bizarr Willem Dafoe és Robert Pattinson új filmje!

Itt van végre az előzetes a The Lighthouse című, világítótornyos horrorhoz.

Októberben kerül mozikba Willem Dafoe és Robert Pattinson új filmje, a The Lighthouse, ami elég jó kritikákat kapott májusban a Cannes-i Filmfesztiválon. Befutott végre az első trailer is hozzá, amiből most már végre mi is megtudhatjuk, miért nevezte a The Hollywood Reporter kritikusa, David Rooney „különleges hallucináció-mesének” a filmet, a Variety pedig miért írta azt róla, hogy „nyugtalanítóan zavaros dráma”. Ezért:

A furcsán bizarr jelenetekből egyébként egy sztori is kirajzolódik. New England tengerparti, baljós vidékén járunk, 1890-ben, ahol egy szigeten álló, magányos világítótorony két őre (Willem Dafoe és Robert Pattinson) fokozatosan megőrül attól, amit lát (vagy csak látni vél?) a habok közt. A hangvétel és a miliő pont olyan, mintha a közkedvelt horroríró, H.P. Lovecraft egyik nyomasztó, de hangulatos novelláját filmesítette volna meg a rendező, Robert Eggers.  Az őrület egyébként nemcsak a két toronyőrön, de a forgatás alatt a stábon is elhatalmasodott – Pattinson legalábbis korábban így nyilatkozott a Robert Eggersszel való közös munkáról:

Ott voltam a legközelebb ahhoz, hogy megütök egy rendezőt! Bármennyire is kedvelem Robertet, volt egy pont, amikor már ötödjére vettük fel, ahogy átvágok a tengerparton, és akkor kitört belőlem, hogy mi a f*sz folyik itt, hát olyan, mintha tűzoltóslaggal locsolnál közvetlen közelről arcon! És tényleg pont úgy viselkedett, mintha épp tűzoltóslaggal locsolna közvetlen közelről arcon! Felért egy kínzással...

(via The Independent)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu