Nagyon menő Szabó Simon új filmjének interaktív előzetese

Egyedülálló, zeneválasztós trailer készült a pécsi könnyűzenei sztárokról szóló Pécsi szálhoz.

Ahogy arról korábban már írtunk, május 9-én érkezik a hazai mozikba Lévai Balázs zenés dokumentumfilmje, a Pécsi szál, a főszerepben Szabó Simonnal és olyan könnyűzenei sztárokkal, mint a Kispál és a Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash.

A filmhez most elkészült egy vadonatúj, közel egyperces előzetes, amelynek az a különlegessége, hogy a néző választhatja ki a zenéjét. Mindenki maga döntheti el, hogy a Punnany, a Halott Pénz, a 30Y vagy a Kispál jól ismert slágerével nézi és hallgatja meg, hogyan ered Szabó Simon a zenekarok és a pécsi titok nyomába. Az előzetest a Robbit Creative készítette. (Lentebb a kreatív doku eredeti előzetese látható, az interaktív, zeneválasztós trailer ide kattintva látható-hallható.)

A Pécsi szál azt a rejtélyt igyekszik megfejteni, hogy miért pont ez a város, Pécs termelte ki a jelen legsikeresebb magyar könnyűzenei bandáit. A rendező oknyomozó riporternek a skatulyájából egy ideje kitörni próbáló Szabó Simont kérte fel, aki nem akárhogy vette az akadályt. Fülhallgatóján nonstop zenét hallgatva nyakába veszi a várost és környékét, és fáradhatatlanul faggatja a Kispál, a Punnany Massif, a Halott Pénz, a 30Y és a Junkie Jack Flash tagjait, Takáts Esztert, na meg a város lakóit.

Szabó Simon Indiana Jonesként ered a rejtély nyomába, és nemcsak saját magát nem kíméli, de a pécsi zenekarokat sem.

„Mi lehet a város titka? A mediterrán klíma vagy a mecseki uránbánya sugárzása? A tettyei dombok visszhangja? Emma néni, a legendás karvezető? Vagy van valami a levegőben?”

– olvasható a film tartalomleírásában, és ez a humor a trailer tanúsága alapján a moziban is visszaköszön majd. A május 9-én érkező zenés film ennek köszönhetően az alkotói ígéret szerint olyan, mint egy backstage-buliba oltott nyomozás története a legnagyobb pécsi zenei sztárokkal.

Az előzetes a Robbit Creative munkája.


(via Budapest Film)