Nagyon mókás előzetest kapott az év legjobban várt retró sci-fi vígjátéka

A Lajkó – cigány az űrben pont arról szól, ami a címe: a szovjetek Lajka helyett egy magyart akarnak a kozmoszba vinni!

Vicces előzetest kapott az első hazai gyártású űrhajós vígjátékunk, a pusztítóan zseniális Lajka-Lajkó szóviccre épülő, Lajkó - Cigány az űrben. Íme:

Ugye, hogy olyan az egész, mintha Kusturica forgatta volna le A tanút a Mézga Aladár különös kalandjai storyboardjából?

Reméljük, a nézők is szeretni fogják majd a Lajkót, mivel a rendező-forgatókönyvíró Lengyel Balázs közönségfilmnek szánja, amely korosztálytól függetlenül kínál kiváló szórakozást. Miközben olyan történelmi eseményeket is bemutat, mint a Rákosi-diktatúra, a Kádár-korszak és az '56-os forradalom. Íme a hivatalos tartalomismertető:

„1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Ám előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében dől el, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott. A versenyt ráadásul maga Leonyid Brezsnyev, szovjet pártfőtitkár elnököli. Közben pedig Lajkó apja is újra és újra feltűnik, tovább bonyolítva Lajkó kalandjait.”

Forrás: Vertigo Média

 

A címszereplő cigány űrhajóst Keresztes Tamás alakítja, Gyabronka József és Pálffy Tibor a film másik két főszereplője. De láthatjuk majd benne Papadimitriu Athinát, Trokán Annát és Trokán Nórát, Szirtes Ágit, Máté Gábort, Rajkai Zoltánt, Trill Zsoltot és Lukács Andort is. A film producere Pusztai Ferenc, operatőre Réder György, látványtervezője Valcz Gábor.

A film március 29-én kerül mozikba. A forgatáson a Port.hu munkatársa is kinn járt, itt olvasható el a részletes beszámoló róla.