Nagyon para Ralph Fiennes és Anya Taylor-Joy konyhahorrorjának előzetese

Igazából fogalmunk sincs, mit láttunk, de az biztos, hogy félelmetes.

Ha Anya Taylor-Joy-t látjuk, jó eséllyel horrorfilm következik, és a The Menu előzetese igencsak azt sugallja. Ralph Fiennes egy nagyrabecsült, ám rendkívül szigorú séfet játszik, aki egy különleges vacsorára invitálja vendégeit, majd egyre furcsább dolgok történnek, és nem úgy tűnik, hogy a gasztronómiai élvezeteknek jó vége lenne.

Ezt megerősíti a hivatalos szinopszis is: Egy pár (Anya Taylor-Joy és Nicholas Hoult) egy tengerparti szigetre utazik, hogy egy exkluzív étteremben étkezzenek, ahol a séf (Ralph Fiennes) egy pazar menüt készített, amely sokkoló meglepetéseket tartogat. 

A film forgatókönyvét Seth Reiss és Will Tracy írták és 2019-ben osztották meg a The Black List nevű szakmai fórumon, ahol szakemberek és neves filmesek is olvassák és véleményezik a feltöltött írásokat, és ahogy a The Menu is bizonyítja, ha olyannak találják, akár le is csaphat valamelyikre egy-egy jó szemű producer, jelen esetben Adam McKay.

A filmet Mark Mylod rendezte, aki eddig jórészt sorozatokon dolgozott, de elég impozáns a lista: többek között Shameless, Trónok harca, Utódlás és Törtetők sok-sok epizódja fűződik a nevéhez. A The Menu-t november 18-án mutatják be.

(Forrás: NME)