Nagyon vicces új előzetes jött ki a legendás tékáról szóló dokuhoz

Mucsi Zoltán és Rudolf Péter is feltűnik benne: fergetegesek.

Korábban többször írtunk már a Volt egyszer egy téka című dokumentumfilmről, amit részben közösségi finanszírozásban, részben a Vertigo Média nevű forgalmazó anyagi támogatásával valósított meg A hetedik sor közepe blog a legendás, 22 évnyi működés után idén január 31-én végleg bezárt Corvin Odeon videotékáról.

A Csizmazia „Cheese” Gábor rendezésében készült alkotáshoz már kijött több előzetes (az egyiket mi is kiraktuk), de a legújabb trailer minden korábbinál viccesebbre sikerült. A Mucsi Zoltán magánszámával kezdődő kedvcsinálóban Rudolf Péter például saját maga rekonstruálja, hogy egy alkalommal négy évig (!) volt nála egy kikölcsönzött videokazetta.

A filmben, s így az előzetesben is megszólalnak ezenkívül Odeon tékások és további kölcsönzők, köztük olyan hírességek, mint Hajós András vagy Pálfi György filmrendező. A Volt egyszer egy téka szeptember 27-én mutatkozik be a mozikban, de az ősbemutatóra már szeptember 16-án, 16 órakor sor kerül a 15. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

A fesztiválon a szervezők egy minikonferenciát is szerveznek a premier kapcsán, A videó korszak hatása a filmfogyasztásra a filmtörténet tükrében címmel, szeptember 16-án. A Volt egyszer egy téka korábbi előzeteseit ide kattintva lehet megnézni.

 


(via A hetedik sor közepe)