Nagyot szólt a Velencei Filmfesztiválon Mundruczó Kornél első, világsztárokkal forgatott filmje

Most egy részletet is megnézhetünk a Pieces of a Womanből.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Mundruczó alkotását mind a most zajló Velencei, mind a szeptember 10-én kezdődő Torontói Nemzetközi Filmfesztivál beválogatta a versenyprogramjába. A velencei vetítés már meg is volt, és az IndieWire szerint jelenleg a Pieces of a Womanről beszél mindenki a Mostrán. (És nem csak amiatt, mert a rendező „Free SZFE” feliratos pólóban jelent meg a fesztiválon, így tiltakozva a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen.)

A kritikusok főleg a főszerepet játszó Vanessa Kirbyt (Mission: Impossible – Utóhatás, A korona, Halálos iramban: Hobbs és Shaw) dicsérik, akinek egy másik munkája, a The World to Come című kosztümös leszbikus szerelmi dráma is ott van Velencében, és akit a két átütő alkotás és az abban nyújtott alakításai miatt kikiáltottak a független film új királynőjének.

A Mundruczó-filmben Kirby egy gyászoló anyát játszik, aki egy tragikusan végződő otthonszülés következtében veszítette el gyermekét. A nőnek saját traumáján kívül meg kell küzdenie a férje (Shia LeBeouf) és az anyja (Ellen Burstyn) eseményekre adott reakciójával is (utóbbi például be akarja perelni a bábát, akit Molly Parker játszik). A műnek egyébként nem kisebb név az egyik executive producere, mint Martin Scorsese.

A fesztiválon közzéadott sajtóanyagban Mundruczó Kornél filmjéről úgy nyilatkozott, hogy feleségével (és egyúttal állandó alkotótársával), Wéber Kata forgatókönyvíróval az egyik legszemélyesebb élményüket akarták megosztani a közönséggel, mivel hisznek benne, hogy a fájdalomra a művészet a legjobb gyógyír. A Pieces of a Womanből most egy másfél perces részletet is megnézhetünk.


(via IndieWire, The Hollywood Reporter)