Ne szórakozz Superman szüleivel!

Mármint az Acélember nevelőszüleivel, Kevin Costnerrel és Diane Lane-nel, akik most is egy párt alkotnak, és velük aztán tényleg nem lehet cicózni.

Azon túl, hogy mindketten élő hollywoodi legendák, Diane Lane és Kevin Costner csodaszép párt alkottak Clark Kent, vagyis a Superman nevelőszüleiként Az acélember (2013) – majd később Az Igazság Ligájában (2017) -, így nem csoda, hogy akadt olyan rendező, aki szerette volna újralátni őket így együtt. Most is egy kedves, idősödő vidék párt játszanak, csak most nem Kentéknek hívják őket, hanem Blackledge-nek, és akikkel nem lehet szórakozni, legalábbis a Let Him Go előzetese alapján.

 

George Blackledge (Costner) valamikor seriff volt, de most már visszavonultan él feleségével, Margarettel (Lane) montanai földjükön, és még mindig fiatalon elhunyt fiukat gyászolják. A dolgot nem könnyíti meg, hogy fiuk felesége újraházasodott, és unokájukat is magukkal vitte, de ez talán nem is lenne olyan nagy gond, ha az új férj nem lenne egy vadállat. Csakhogy Bill Weboy (Jeffrey Donovan) egy gazember, aki rendszeresen veri a feleségét és a kisfiút, amit hőseink nem tűrhetnek ölbe tett kézzel, és elhatározzák, hogy visszaszerzik az unokájukat. Aztán kiderül, hogy a Weboy név miért olyan rettegett a környéken, a bűnöző testvérektől mindenki retteg, de nem annyira, mint az anyjuktól, Blanche-tól (Lesley Manville), az összecsapás pedig lassan elkerülhetetlen, hiába figyelmezteti egy bölcs indián Blackledge-éket, hogy veszélyes terepen járnak.

Lehet, hogy a terep veszélyes, de Kevin Costner valójában ezen a terepen érzi magát igazán otthon, farmerben, kockás ingben, cowboy kalapban és lóháton vagy pick up truckban, hunyorítva a lemenő napba nézve. Ő ebben jó, Diane Lane pedig érzékeny, de kemény asszonyként, az Oscar-jelölt Lesley Manville (Fantomszál) pedig a jóval árnyaltabb alakításokban. Vagyis a filmet nyilván nem a történet fogja eladni, az már a most kijött előzetes alapján is elég kiszámítható, hanem a környezet, a hangulat és főleg az alakítások. Meg talán az, hogy a bántalmazás manapság nagyon is élénk társadalmi vita tárgya. A filmet a befutottnak még aligha nevezhető Thomas Bezucha (Kőkemény család, Csajok Monte Carlóban) rendezte Larry Watson azonos című bestsellere alapján, a fentiek mellett pedig Kayli Carter, Booboo Stewart és Bradley Stryker kaptak fontos szerepet, a premiert pedig idén novemberre lőtték be.