Nem fog csúszni a rekordösszegből készülő Avatar folytatások bemutatója

Állítja a rendező, James Cameron, aki szerint a koronavírus és a karantén ellenére is elindulhat az Avatar 2. 2021 év végi diadalmenete – majd sorban kétévente a többi részé.

Cameron rajongói már hozzá lehetnek szokva a várakozáshoz, hiszen az alkotó az elmúlt harminc évben mindössze négy nagyjátékfilmet rendezett (a Terminátor 2-t, a Két tűz közöttet, a Titanicot és az Avatart), a többi direktori munkája sorozat vagy dokumentumfilm volt. És aki a 2009-es Avatar második részére vár, annak is türelmesnek kell lennie, hiszen az eredeti tervek szerint már 2014-ben bemutatták volna – ehhez képest csak 2017-ben kezdték el forgatni, és még mindig várjuk.

Az Avatar 2. hivatalos premierdátuma jelenleg 2021. december 17., de – ahogy arról korábban beszámoltunk – a koronavírus miatt természetesen ennek a filmnek is leállították a forgatását Új-Zélandon. Cameron ennek ellenére egy új interjúban arról beszélt, hogy miközben ő maga is úgy látja, hogy a forgatás akár hónapokat is csúszhat, a bemutató kitűzött dátumát fogják tudni tartani.

Forrás: InterCom

 

„A jelenlegi szabályozások miatt nem forgathatunk, de amilyen gyorsan csak tudjuk, folytatni fogjuk a munkát. (…)

Új-Zélandon nagyon hatékonyan lépnek fel a vírus ellen. Szóval szerintem meg fogjuk tudni csinálni.

A Weta Digitalnál jelenleg is mindenki otthonról dolgozik a vizuális effekteken” – mondta bizakodva az alkotó.

Az Avatar folytatásairól egyébként a napokban derült ki, milyen elképesztő összegbe kerül a leforgatásuk. A Deadline értesülései szerint az utóbb a Disney által felvásárolt 20th Century Fox

a négy részre összesen nem kevesebb mint egymilliárd dollárt fordított

– eddig egyetlen másik filmstúdió sem feccölt ennyit egyetlen franchise-ba sem a filmtörténelem során. Ugyanakkor a befektetés minden bizonnyal nemhogy visszahozza majd az árát, de simán kereshetnek vele ennyit (sőt többet) részenként, hiszen a 2009-ben bemutatott első film 2,79 milliárd dolláros eredménnyel jelenleg minden idők második legnagyobbat kaszáló produkciója. De ez még a jövő zenéje, hiszen az Avatar 3-at 2023-ban, a 4-et 2025-ben, az 5-öt pedig majd 2027-ben mutatják be, mindig decemberben.


(via Independent, Uproxx)