Nem fogod elhinni, mi Christopher Nolan egyik kedvenc filmje

Egyszerűen sosem tudja elkapcsolni a tévét, ha ez a VÍGJÁTÉK megy.

A zseniális rendezőnek a Rich Eisen Show-ban szegezték neki a kérdést, hogy

mely filmek működnek az esetében „távirányítócsapda”-ként (az olyan alkotásokra gondoltak, amikről nem tud elkapcsolni, ha éppen azokat adják a tévében).


„Nem is tudtam, hogy létezik ez a szó, de tetszik” – kezdte a választ az Oppenheimer direktora. „Ami a válaszomat illeti, nagyon sok ilyen van. Ha például valami klasszikus megy a tévében, például Kubrick, az azonnal túszul ejti a távirányítómat. És persze van néhány nagyszerű vígjáték is.

Például a Taplógáz: Ricky Bobby legendája. Na azt sosem tudom elkapcsolni”

– rántotta le a leplet bűnös szenvedélyéről Nolan.

A válasz egyébként a műsorvezetőt is meglepte, szóval nemcsak visszakérdezett, de tovább is forszírozta a kérdést: rákérdezett például, hogy vajon a komédia főszereplő-forgatókönyvírója, Will Ferrell tudja-e, milyen prominens rajongója van a filmjének – és Nolan szerint igen, tud róla. Ez valószínűleg semmi többet nem jelent a puszta ténynél, de azért vicces belegondolni, hogy milyen lenne egy Christopher Nolan – Will Ferrell-együttműködés.


Amit azonban Nolan ehelyett szívesen rendezne (ahogy arról még korábban beszélt),

az egy James Bond-mozi.

„Hatalmas privilégium lenne, mivel

a 007-es kalandok elképesztő hatással voltak a filmjeimre.

Ugyanakkor egy ilyen karakter esetében nyilvánvalóan szigorú korlátok vannak, szóval nagyon pontosan kell kiválasztani a pillanatot, hogy mikor tart ott egy alkotó a szakmai életében, hiszen egy ilyet nem szabad elrontani” – nyilatkozta a napokban egy podcastnek a rendező,

aki egyébként már nem először beszélt róla, hogy szívesen rendezne Bond-mozit.


(via NME)


Nyitókép forrása: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images.

 

A rendező legújabb filmje már a mozikban!

5 ok, amiért tényleg érdemes az Oppenheimert megnézni

Egész biztosan az év egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb filmje. Christopher Nolan, egy már sokszor feldolgozott témához nyúlt, de tette ezt elképesztő módon - és egy nagy csavarral!

Tovább