Nem fogod elhinni, mit talált ki az Apple

Rian Johnson mesélt a cégről egy érdekeset a Tőrbe ejtve kapcsán. Vigyázat, SPOILERVESZÉLY!

A népszerű krimi rendezője egy videointerjúban tárta fel, hogy az Apple nem engedte meg, hogy a filmben szereplő gonosz karakterek és rosszfiúk iPhone-t használjanak. A Vanity Fair által készített anyagban Johnson végigelemzi a Tőrbe ejtve egyik fontos jelenetét: azt, amikor a Chris Evans által alakított Ransom a végrendelet felolvasása előtt megérkezik a Thrombey házba, és először látjuk összegyűlve az összes fontos figurát.

A képsorban több karakter is iPhone-nal a kezében látható, például a Jamie Lee Curtis által alakított Linda – Ransomnál azonban nincs iPhone, a fenti okok miatt. „Nem is tudom, hogy elmondjam ezt, vagy inkább ne. Nem mintha nagyon ciki lenne, hanem mert visszaüthet a következő krimiben, amit írok. Á, mindegy, elmondom, mert nagyon érdekes.

Az Apple megengedi, hogy a filmek szereplői iPhone-t használjanak, de – és ez kulcsfontosságú kérdés – a gonosz figurát nem lehet a vásznon iPhone-nal ábrázolni”

– mondja a rendező a videón. Mivel nemrégiben kiderült, hogy a Tőrbe ejtvéhez Johnson készít egy folytatást is, amelyben a Daniel Craig által alakított nyomozó egy újabb bűnesetben nyomoz, reméljük, a direktor egyik színész kezébe sem ad iPhone-t, különben túl hamar ki fog derülni, ki a gyilkos.

Nem szokatlan egyébként, hogy a nagy márkák megválogatják, hogy mihez adják a nevüket. Ahogy arról például ebben a cikkünkben írtunk, az Amerikai pszichó forgatásakor a Calvin Klein nem járult hozzá, hogy a pszichopata sorozatgyilkos főhős, Patrick Bateman az ő alsóneműiket viselje, a Rolex pedig ugyan megadta az engedélyt, de a híres „ne érj hozzá a Rolexemhez!” sort át kellett írni arra, hogy „ne érj hozzá az órámhoz!”


(via IndieWire)