Nem hiszed el, hány perces lesz Scorsese következő filmje!

A mester tavaly májusban bejelentett Jézus-filmjét még az idén elkezdik forgatni. Tippelj, milyen hosszú lesz!

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, 35 évvel az 1987-es Krisztus utolsó megkísértése után ismét Jézusról forgat Martin Scorsese, aki most azt is bejelentette, hogy végzett a legnagyobbrészt napjainkban játszódó, Jézus tanításain alapuló mű forgatókönyvével.

Az új film ugyanannak a Shūsaku Endō nevű szerzőnek a könyvén, az A Life of Jesuson alapul, akinek egy másik munkájából Scorsese 2016-os alkotását, a Némaságot is forgatta. A direktor pedig azt is elárulta, hogy a Kent Jones filmkritikus-filmkészítővel közösen írt film

mostanában tőle egészen szokatlan módon mindössze 80 perces lesz.

Forrás: Roberto Serra – Iguana Press / Getty Images


Az idén leforgatandó projektnek egyelőre nincs forgalmazója, és a Los Angeles Timesban most megjelent feature cikk szerint az alkotónak az a célja vele, hogy csináljon egy kis pozitív reklámot a katolikus vallás szervezett formájának, amihez mostanában sajnos igen negatív konnotáció tapad.

Ha igaz, hogy az A Life of Jesus valóban csak 80 perces lesz, akkor ez lesz Scorsese pályájának legrövidebb filmje, ami különösen éles váltást jelent az elmúlt egy évtizedben forgatott

3 és félórás (Megfojtott virágok, Az ír), 3 órás (A Wall Street farkasa) és 2 és háromnegyed órás (Némaság) alkotásokhoz képest.


(via The Hollywood Reporter)

 

A túl hosszú játékidő nem csak Scorsese hóbortja

7 bazi hosszú film, aminek jóval hamarabb vége lehetett volna

Te sem bírod a háromórás monstrumokat? Pedig nem most kezdődött ez az őrület!

Tovább