Nem igaz, hogy Christopher Nolan nem engedélyezi a székek használatát a forgatásain

A direktor két dolgot tilt (teljesen indokoltan, viszont csak az egyiket sikerrel), de nincs közte a székhasználat.

Hétfőn és kedden hatalmas port kavart, hogy Anne Hathaway kijelentése miatt elterjedt: a Tenet rendezője nem engedi, hogy a stáb és a színészek leüljenek a forgatásain, mert akkor nem dolgoznak. „Chris a székeket sem engedélyezi. Kétszer is dolgoztam vele, és mindig ez volt.

Azzal indokolja, hogy ha székek vannak, az emberek leülnek, és ha leülnek, nem dolgoznak. (…)

Valamiért nagyon fontos neki ez a szék kérdés” – mesélte a sztár a Variety által szervezett Actors on Actors programban, melynek során Hugh Jackmannel beszélgetett.

Miután a közösségi médiába is eljutott a hír, a fél világ Nolanen kezdett élcelődni, és székes mémek és viccek egész sorát rakták ki a Twitterre. A direktor pár kollégája (például a Mandyt író Aaron Stewart-Ahn, aki kint volt A sötét lovag: Felemelkedés forgatásán vagy Jeff Jensen és Gregory Ellwood újságírók, akik szintén jártak a Batman filmek, illetve a Csillagok között forgatási helyszínein) cáfolta a dolgot, azt állítva pár posztban, hogy igenis voltak székek, de a botrány odáig fajult, hogy most Nolan szóvivőjén keresztül volt kénytelen megvédeni magát.

Egy szék A sötét lovag forgatásán. Forrás: InterCom

 

„A pontosság kedvéért: a két dolog, amit Christopher Nolan nem engedélyez a forgatásokon, az a mobiltelefon (nem mindig sikerrel) és a dohányzás (azt nagy sikerrel).

A székek, amikre Anne gondolt, csupán a rendezői székek, amiket más forgatásokon a kontrollmonitor köré szoktak rakni, de nem a fizikai szükséglet, hanem a hierarchia miatt.

Chris úgy döntött, ezeket nem használja, de sosem voltak betiltva a székek a forgatásain. A színészek és a stábtagok akkor és oda ülnek, amikor és ahova csak akarnak, és ezt általában meg is teszik” – szögezte le Kelly Bush Novak szóvivő.


(via IndieWire)