Nem ússzuk meg Szemfényvesztők 3 nélkül

Az idén nyáron bemutatott második rész olyan jól jövedelmezett a Lionsgate-nek, hogy trilógiává alakítják az illuzionistakrimit.

A bűvészthriller első része még 2013-ban jelent meg, és elég nagy siker lett ahhoz, hogy idén nyárra megszülessen a második rész. És mivel a második is viszonylag jó számokat produkált, így fogta magát a Lionsgate, és megbízott pár forgatókönyvírót, hogy találjanak ki egy harmadik résznyire való sztorit - tudta meg a movieweb.com.

A Deadline értesülései szerint a filmstúdió Neil Widenert és Gavin Jamest bízta meg a feladattal; szintén ők írják a Törésvonal című katasztrófafilm második részét. A duó többek közt azzal vált ismertté, hogy valószínűtlenül hangzó folytatásokat ír (vö.: Törésvonal 2). Mindenesetre készüljünk fel arra, hogy az eredeti szereplőgárdával visszatér a Szemfényvesztők is, és a Négy Lovas újabb, amolyan Robin Hood-stílusú huncutságokat követ majd el.

Az első rész, amelyet 75 millió dollárból hoztak ki, 351,7 millió dollárt fialt, ami elég tisztességes szám, a második rész 334 millió dolláros bevételt könyvelhetett el. Az első rész DVD/Blue-ray kiadása is elég szép hasznot hozott a Lionsgate-nek, és ugyanezt várják a második résztől is.

Neil Widener és Gavin James igen keresett forgatókönyvíróknak számítanak mostanában; a Paramount még tavaly rendelte meg tőlük a Battle of Alcatraz scriptjét, mely az Alcatraz 1946-os, legvéresebb szökési kísérletéről fog szólni. De közel sem biztos, hogy végül tényleg a Paramount fogja elvinni a mozit; az előkészületek jelenleg szünetelnek, mert több más filmstúdió is bejelentkezett a filmért.

A Szemfényvesztők 2.-nek nem volt túl nagy kritikai sikere; jelenleg 34 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on, de a rajongók mégis szerették. Valószínűleg ebben Daniel Radcliffe-nek és Lizzy Caplannak is szerepe volt, akikkel a második rész szereplőgárdáját kicsit felturbózták. Egyelőre nem tudni, mikor mutatják be a harmadik Szemfényvesztőket, de az valószínű, hogy megint Jon Chu fogja rendezni.