Nem vicc: folytatódhat a Pappa Pia

A Pappa Pia producere, Tőzsér Attila nyilatkozott így a Borsnak.

„Valóban tervezzük a Pappa Pia 2-t. Még nagyon kezdeti szakaszban járunk, például nem tudjuk, hogy a mostani sztorit folytatjuk-e, és azt sem, hogy Csupó Gábor lesz-e ismét a rendező” - így nyilatkozott a Borsnak a film producere, Tőzsér Attila.

Az első rész mindenesetre már 160.000-en látták, de a kritikusok körében nem aratott osztatlan sikert. Az első heti kiugróan magas nézőszámhoz - 70.000 - azért egy kis trükközés is társult, például az, hogy a film kedden került a mozikba, így a produkciónak plusz két napja volt, hogy nézőket gyűjtsön, szemben a többi filmmel, melyeknek rendszerint csütörtökön van a premierje.


Az első héten hozott nézőszámok még valóban nagyon magasak voltak, de egy film minőségét, illetve azt, hogy a nézőknek valóban tetszenek-e a látottak, a második és harmadik heti nézőszámok mutatják jobban. Ebben pedig a Pappa Pia viszonylag rosszul teljesített, ugyanis a magyarnarancs.hu információi szerint a második héten erősen bezuhant a film nézettsége: 60 százalékkal kevesebben váltottak rá jegyet. Jelenleg 160.000-nél jár a Pappa Pia nézőszáma.

A Filmalap egymilliárd forinttal támogatta a filmet, a második részre viszont még nem nyújtottak be pályázatot.