Nemi erőszakkal vádolják Cuba Gooding Jr.-t egy új perben

A kereset szerint 2013-ban kétszer is megerőszakolt egy nőt egy New York-i hotelben.

Nemi erőszakkal vádolják Cuba Gooding Jr.-t: a New Yorkban kedden benyújtott bírósági kereset azt állítja, hogy az 52 éves, Oscar-díjas színész 2013-ban, egy New York-i hotelben kétszer is megerőszakolt egy névtelenséget kérő nőt.

Cuba Gooding Jr. megérkezik a manhattani bíróságra 2020. január 22-én (fotó: John Lamparski / Getty Images)

 

A felperes névtelenséget kért, ezért a perirat a John Doe női megfelelőjeként, Jane Doe-ként hivatkozik rá. A nő azt állítja, hogy Cuba Gooding Jr. hét évvel ezelőtt egy manhattani étteremben fordult oda hozzá, majd arra kérte, hogy csatlakozzon hozzá és kíséretéhez egy italra egy szállodában. A hotelbe érve Gooding intett a nőnek, hogy menjen fel vele a lifttel, mert a szobájában ruhát kell először cserélnie. A szobában ezután a színész állítólag kétszer megerőszakolta a nőt.

Cuba Gooding jr. ügyvédje, Mark Jay Heller azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a nő nem mond igazat, az állításai hamisak. Szerinte ha ez az esemény hét évvel ezelőtt valóban megtörtént volna, akkor bizonyára per lett volna belőle, így szerinte a mostani panaszt végül el fogja utasítani a bíróság. A felperes nő továbbra is bírósági tárgyalást és anyagi kártérítést kér a történtek miatt.

Nem ez egyébként az első eset, hogy Cuba Gooding Jr.-nak meggyűlik a baja a törvénnyel a nőkkel való helytelen magatartása miatt: tavaly nyáron abból lett rendőrségi ügye, hogy egy New York-i bárban részegen megfogdosott egy nőt. (via Independent)