Nevettél már ma? Most majd fogsz: ilyen lenne Tom Holland az Ózban!

A deepfake-őrület nem ismer sem Istent, sem embert: az 1939-es musicalt összemixelték a Bosszúállókkal!

Zavarba ejtően gagyi deepfake-dilin pörög épp az internet népe: egy NextFace nevű felhasználó belerakta a Pókember-filmek ifjú sztárját, Tom Hollandot az 1939-es Óz, a csodák csodájába, a Dorothyt alakító Judy Garland helyére. De nem állt meg itt, rögtön az egész Marvel-moziverzumot belezsúfolta a deepfake videóba! Robert Downey Jr. lett a madárijesztő, Chris Pratt a bádogember, Chris Hemsworth pedig a gyáva oroszlán. De tiszteletét teszi ebben a kissé pszichedelikus, popkult kavalkádban Stan Lee és Thanos is! Íme:

Itt a legújabb deepfake-videó, amiben Christian Bale helyett az Alkonyat sztárja nézegeti a Denevérmaskarát!

Bár korábban már láthattuk az új Batman-jelmezt, sőt Robert Pattinson Denevérmotoros harci szerkóját is (bár nem ő perecelt a kiszivárgott forgatási videón egy skót temető mellett, hanem a dublőre), de komolyabb képanyag még nem jött ki arról, milyen is lesz igazából az Alkonyat-filmek 33 éves sztárja Bruce Wayne szerepében. Nosza, több sem kellett az internet népének: a DeepCaked nevű YouTube-csatorna deepfake-mágusa fogta Pattinson fejét, és belerakta a 15 évvel ezelőtti Batman: Kezdődik egyik jelenetébe: oda, ahol Lucius Fox (Morgan Freeman) megmutatja a Wayne Iparvállalat parkolópályára tett technikai újításait a szuperhősködéssel kacérkodó, ifjú Bruce Wayne-nek. Az eredmény több mint meggyőző – szerintem Pattinson tökéletes Bruce úrfi lesz az 2021 nyarán mozikba kerülő filmben! 

Na de mi az a deepfake, ami lehetővé tette a fenti bolondozást? A dolog lényege, hogy fogunk egy filmrészletet, meg egy olyan sztárt, aki nem is volt benne a kiválasztott filmben, és a számítógép addig-addig nézegeti ezt a kettőt, miközben bonyolult algoritmusokat futtat (ez a rész a deepfake-ben a deep neural network), míg a végén kijön az egészből egy vicces kamuvideó (ez a fake).

Ennek a mókás technológiának köszönhetjük Nicolas Cage Bond-videójáta megfiatalított Harrison Fordot a Solo trailerében, Jim Carrey kiakadását a RagyogásbanKeanu Reevest a Forrest GumpbanWill Smith-t a Mátrixban, a Mel Gibsonra kicserélt Tom Hardyt a Mad Max 4-ben, a Baljós árnyakat, amiben DiCaprio a kis Anakin, a Home Stallone-t, amiben Sly a Reszkessetek, betörők! otthon felejtett főhőse, a kamu Batman-filmet, amiben már Robert Pattinson a Denevérember, valamint azt a Vissza a jövőbe-videót, amiben Tom Holland Marty McFly, a Doki pedig Robert Downey Jr. (via Movieweb)