Nevettél már ma? Most majd fogsz: ilyen lett volna a Reszkessetek, betörők!, ha a kis Stallone intézi el benne a Vizes Bandát

Itt az újabb deepfake videó, az ünnepek hangulatához igazítva.

Igazi karácsonyi hangulatú deepfake videót készített a napokban egy Ctrl Shift Face nevű YouTube-felhasználó! Sylvester Stallone morózus arcát montírozta rá a kis Macaulay Culkin fejére a Reszkessetek, betörők! néhány jelenetében (sőt, egy családi fotón Sly-fizimiskájú lett az összes McCallister!!!), és magát a történetet is eléggé rövidre zárta egy katasztrófafilmekbe illő fordulattal... De a leginkább büntető, agysejtgyilkos eleme a videónak a pusztító Home Alone–Hom Stallone-szóvicc! 

De mi ez a deepfake technológia, ami lehetővé tette ezt a mókázást, és hipp-hopp 3 millió kattintást hozott Ctrl Shift Facenek? Egy egyszerre mulatságos és rémisztő XXI. századi technológia, amit mi is rendszeresen bemutatunk itt a Port.hun! A dolog lényege, hogy fogunk egy filmrészletet, megkeressük hozzá egy sztár jól ismert fizimiskáját, és utasításba adjuk a számítógépnek, hogy addig-addig nézegesse ezt a kettőt, miközben bonyolult algoritmusokkal számolgat (ez a rész a deep neural network a deepfake szóban), míg a végén ki nem köp egy vicces kamuvideót (ez a része a fake).

A celebek kamupornóin túl ez a technológia többek között olyan mókás képsorokat adott nekünk eddig, mint Nicolas Cage Bond-videójaa megfiatalított Harrison Ford a Solo trailerében, Jim Carrey kiakadása a RagyogásbanKeanu Reeves a Forrest GumpbanWill Smith a Mátrixban, a Mel Gibsonra kicserélt Tom Hardy a Mad Max 4-ben, a rajongói Vissza a jövőben 4-kisfilm a fiatal Michael J. Fox főszereplésével vagy a Baljós árnyak, amiben Leonardo DiCaprio a kis szőke Anakin! (via Geektyrant)