Nevettél már térdcsapkodva DC-s szuperhősfilmen? Idén majd fogsz!

A Shazam! olyan lesz, mintha összegyúrták volna a Segítség felnőttem!-et a Supermannel. Itt az új trailer!

Idén két Captain Marvel fogja lezúzni a rosszfiúkat a moziban: márciusban Brie Larson a Marvel kapitányban, áprilisban pedig Zachary Levi a Shazam!-ban. Utóbbi karakter korelnökként már 1940 óta üldözi a bűnt Captain Marvel néven, míg a Marvel szuperhősnője 1968-ban született meg (viszont mivel volt egy 20 éves szünet a Shazam képregények megjelenésében, amikor a Fawcett kiadótól átkerült a DC-hez, ma már a Marvelé a Captain Marvel-védjegy).

A Shazam!-történetek mindig is amolyan kedélyesen bolondos Superman-sztorik voltak, hiszen itt nem egy emberfeletti képességekkel rendelkező, komoly és felelősségteljes felnőtt a főszereplő, hanem egy fiatal srác, akibe néha belecsap a villám, és akkor szupererőt kap. Ehhez ki kell ejtenie azt a bűvös szót, hogy SHAZAM!, és akkor egy ősöreg varázsló jóvoltából átmenetileg megszerzi Salamon király bölcsességét, Héráklész erejét, Atlasz állóképességét, Zeusz villámok feletti hatalmát, Akhilleusz a bátorságát és Mekúr gyorsaságát.

Persze ha mindezeket egy tinédzser birtokolja, akkor ő leginkább repkedni fog a haverjával a felhőkarcolók felett, meg diszkófényeket lődöz a tenyeréből a házibulikban – pont úgy, mintha Tom Hanks a Segítség, felnőttem!-ben nem egy átlagos harmincas férfivá, hanem Supermanné alakult volna át. A legújabb trailerben is azzal poénkodik Shazam, hogy a kis cimborájával (Jack Dylan Grazer az AZ-ból) egy ingatlanügynöknél akar egy tipikus Denevérbarlangot venni, vagyis egy félreeső helyen álló, titkos főhadiszállásnak berendezhető kúriát, lehetőleg hegytetőn, erdei folyóra néző ablakokkal. Íme az előzetes:

A szuperhősparódiának tűnő Shazam! talán végre megtörheti az esőben ázós-borongós, túltoltan menősködő Warner-filmek áradatát. Viszont most még nem igazán lehet tudni, hogy a film a 2019-es év legjobb vagy legrosszabb szuperhősmozija lesz. Egyrészt Shazam! nem olyan ismert karakter, mint Batman és Superman, másrészt nagy kérdés, hogy kell-e egyáltalán a nézőknek még egy Deadpool- vagy Hangya-szerű figura, aki viccet csinál a képregényhősökből?  (via Digital Spy)