Nézd autósmoziban a PORT-olvasók 5. kedvenc filmjét!

Július 24-én, szombaton 20:45-től az Életrevalókat vetíti a Lupa Drive-in Autósmozi.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta heti négy alkalommal csupa olyan örökzöld közönségkedvencet lehetett itt megnézni, mint a Vissza a jövőbe, a Jurassic Park, a Blöff vagy a Macskafogó. A kultfilmek sora most a 2011-es Életrevalókkal folytatódik.

Forrás: Budapest Film

 

A történet középpontjában az ejtőernyős baleset után kerekesszékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe (François Cluzet) áll, aki felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst (Omar Sy) – azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, hogy aztán az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság szövődjön, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

A film egyik érdekessége, hogy évek óta kirobbanthatatlan a PORT.hu Top100-as listájából (amely rangsor a mindenkori olvasói pontszámokat tükrözi): az 5. helyen állva olyan felülmúlhatatlannak hitt kultfilmeket is lazán beelőz, mint A keresztapa, a Terminátor 2. - Az ítélet napja, a Száll a kakukk fészkére, A Jó, a Rossz és a Csúf vagy a A tanú!

Forrás: Budapest Film

 

Íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg az Életrevalókat (és később esetleg mást is):

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni készpénzzel vagy bankkártyával fizetve, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!