Nézd meg a Macskák előzetesének horrorverzióját!

A fél internet a világhírű musical filmváltozatának első trailerén szörnyülködik, de csak egyvalakinek támadt az a zseniális ötlete, hogy alákeverje a Mi című horrorfilm zenéjét.

Korábban többször is írtunk róla, hogy nagyjátékfilmes adaptáció készül Andrew Lloyd Webber T.S. Eliot költeménye nyomán készült musicalje, a Macskák alapján, olyan sztárokkal a főbb szerepekben, mint Idris Elba, Rebel Wilson, Judi Dench, Ian McKellen, James Corden, Taylor Swift vagy Jennifer Hudson, Tom Hooper (A király beszéde, A nyomorultak) rendezésében.

A filmet forgalmazó Universal Pictures most nyilvánosságra hozta a Macskák első előzetesét, amin sokan megrökönyödtek, mert a fent felsorolt színészek elég bizarr külsőt kaptak macskákként. A megszokott színpadi ábrázolástól eltérően nem jelmezt húztak rájuk, hanem CGI-vel változtatták őket szőrös állatkákká, ráadásul le is kicsinyítették őket, mintha igazi macska méretűek lennének.

A látvány elsőre valóban elég szokatlan, sőt: sokan egyenesen rémisztőnek találják. Innen kaphatta az ötletet Ian Abramson amerikai komikus, hogy a Mi című, idén márciusban a magyar mozikban is bemutatott Jordan Peele-horrofilm egyik betétdalát, a Luniz nevű hiphopduó I got 5 on It című számát vágja a Macskák képsora alá.

Az eredmény egyszerűen frenetikus: a horroreffektekben is bővelkedő rapdal sokkal jobban megy a félelmetes macskaemberek ténykedéséhez, mint az előzetesben eredetileg hallható Memory (Éjfél), amit egyébként lúdbőrözősen csodálatosan énekel Jennifer Hudson. De nem akarjuk elvenni senki kedvét a Macskák filmverziójától (amit a magyar mozik december 19-én mutatnak be), végül is egy idő után meg lehet szokni az elsőre furcsa látványt, és a híres balerina, Francesca Hayward is csodálatosan táncolja Victoria szerepét.


(via Twitter / „Ian” Abramson)