Nézd meg autósmoziban a PORT-olvasók 2. kedvenc filmjét!

Augusztus 28-án, szombaton 20:45-től a Forrest Gumpot vetíti a Lupa Drive-in Autósmozi.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta csupa olyan közönségkedvenc alkotást lehetett már itt megnézni, mint a Jurassic Park, a Blöff, a Macskafogó vagy a Ford Fairlane kalandjai. A jobbnál jobb filmek sora augusztus 28-án az 1994-ben bemutatott Forrest Gumppal folytatódik.

Forrás: UIP-Duna Film

 

A Forrest Gump történetét valószínűleg mindenki ismeri, hiszen ez a PORT.hu 100-as toplistájának kirobbanthatatlan második helyezettje, amit csak A remény rabjai előz meg a ranglistán az olvasóink szavazatai alapján. Tom Hanks egy megindító romantikus mese főszereplője benne: a címbéli ártatlan amerikai fickó, aki pont abban a korban élt, amikor Amerika elveszíti ártatlanságát. A film hatalmas népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy mi is beválogattuk Tom Hanks legjobb filmjei közé, de rákerült nemrég a 10 legjobb film, bogaras emberekkel a főszerepben elnevezésű listánkra is.

No de azt tudta a kedves olvasó, hogy a Forrest Gump is egy könyvadaptáció? Winston Groom 1986-ban kiadott regénye alapján készült, amit 1994-ben magyarul is megjelent Forrest ​Gump avagy: Egy együgyű fickó följegyzései címmel a JLX kiadónál. Groom ráadásul a film kirobbanó sikere után, 1995-ben megírta a Forrest Gump 2-t is (Magyarországon is megjelent '95-ben Gump ​& Tsa – Forrest Gump és Fia : Ketten Amerika ellen címmel), de abból a mai napig nem készült moziváltozat. További érdekességeket ebben a cikkünkben lehet olvasni Tom Hanks kultikus filmjéről.

Forrás: Amazon.com / Moly.hu

 

Íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg a Forrest Gumpot, és később esetleg más filmet is:

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!