Nézd meg, hogy ölik meg Uma Thurmant!

A ház, amit Jack épített Lars von Trier saját ígérete szerint az eddigi legbrutálisabb filmje. Itt az előzetes.

A dán botrányfilmes korábban maga figyelmeztette rajongóit, hogy közelgő műve, egy sorozatgyilkosos thriller még az Antikrisztusnál is durvább lesz. Sőt azt is elmesélte, hogy több színész nagyon szeretett volna vele dolgozni, de miután elolvasták a forgatókönyvet, amit küldött nekik, meggondolták magukat.

Mint arról mi is írtunk, ez az a film, amivel a korábban kegyvesztett Trier az idén visszatérhetett Cannes-ba, ahol egyébként épp a mai napon vetítik le a fesztivál versenyprogramjában. A ház, amit Jack épített november 29-én érkezik a dán mozikba, Magyarországon pedig valamikor az év végén fogják bemutatni.

A most nyilvánosságra hozott hivatalos előzetes szerint a rendező abszolút tartotta a szavát. A trailerben a konkrét gyilkosságok is rettenetesek, de még hátborzongatóbb, ahogy a Matt Dillon alakította címszereplő viselkedik. A film egyébként az ő fejlődéstörténetéről szól, amit tizenkét év során, öt gyilkosságon keresztül figyelhetünk.

Ízelítőt kapunk ezenkívül abból is, amit korábban szintén beígért az alkotó: miszerint A ház, amit Jack épített egyfajta bizarr humorral és filozófiai mondanivalóval is bír. A filmben Uma Thurman Jack első áldozatát játssza, Riley Keough-t egy másik áldozat szerepében láthatjuk, Bruno Ganz pedig a jelek szerint ezúttal is egy olyasféle figurát alakít, mint A nimfomániásban, ahol neki nyílt meg a főhős.


(via IndieWire)