Nézd meg nagyvásznon az új Wonder Woman-filmet!

Csütörtökön 20:45-től a Wonder Woman 1984-et vetítik a budakalászi Lupa-tó parkolójában.

Diana Prince csendesen éli a szuperhősök hétköznapi életét a vibráló, csillogó ’80-as években: bár szuperképességeivel tisztában van, antropológusként dolgozik, és csupán kis csodákkal teszi könnyebbé a halandók életét inkognitóban. Ám ez a túlzás korszaka is, amikor sokan úgy hiszik, hogy mindent megkaphatnak. Ez a törekvés vezérli Maxwell Lordot (Pedro Pascal) és a szuperképességeit Wonder Woman árnyékában kifejlesztő Cheetah-t (Kristen Wiig) is. Ahogy Maxwell és Cheetah egyre inkább saját elképzeléseik megszállottjává válnak és veszélybe sodorják a világot, Dianának is fel kell készülnie ellenfeleinek megzabolázására. Össze kell gyűjtenie minden erejét, bölcsességét és bátorságát, hogy szembeszállhasson a gazemberrel és az időközben emberfeletti erőre és gyorsaságra szert tevő Cheetah-val.

A Wonder Woman várva várt folytatása a koronavírus-járvány miatt végül csak Észak-Amerikában került mozikba, és a premier után rögtön felkerült az HBO Max, illetve az HBO GO műsorára. Most viszont a Lupa Autósmoziban végre nagyvásznon is megnézhetjük.

Néhány érdekesség a filmről:

  • Összesen hét bemutatódátuma volt a filmnek. Az első időpont 2019. december 20. volt, és ekkor még azért napolták el, hogy ne ütközzön a Star Wars: Skywalker korával. Az új dátum november 8. volt, csakhogy ekkor derült ki, hogy a 25. James Bond-filmnek is megváltozott a premier dátuma, ezért ezt egy héttel csúsztatták el. Majd meglepő módon a Warnernél valaki kiokoskodta, hogy az első WW-film sikeréhez nagyban hozzájárult a júniusi bemutató, ezért az egészet áttették 2020 júniusára, de ekkor már beütött a pandémia, ezért a dátumot augusztus 14-re tolták, de a vírus csak nem ment el, így október 2. lett a következő időpont. Sajnos ez a „tipp” sem jött be, így a stúdió az összes többi filmje mellett ezt is arrébb tette, de a december 25. dátum egyben streaming premiert is jelentett, és ez már bejött. Igaz, mivel a mozik csak részlegesen nyitottak meg, ott nem muzsikált túl jól, ám az HBO-n az év legnézettebb filmje lett.
  • A két Wonder Woman-film között kiderült, hogy az első filmben a címszereplő Gal Gadot alig 300.000 dollárt kapott, pont egy olyan időszakban, amikor minden a női egyenjogúságról szólt. Így aztán Gadot nagyjából az eredeti összeg 33-szorosát, 10 millió dollárt kapott a folytatásért.

  • A WW84 főgonoszát Max Lordot, Patty Jenkins a jelenleg börtönbüntetését töltő befektetőről, Bernie Madoffról és Donald Trump (volt) amerikai elnökről mintázta, a Lordot alakító Pedro Pascal a saját játékát pedig részben Gordon Gekko figurájára alapozta a Tőzsdecápákból (1987), részben arra, ahogy Gene Hackman játszotta Lex Luthort az 1978-as Supermanből, de tulajdonképpen végig Nicolas Cage járt a fejében.
  • Lynda Carter, aki a 70-es évek még ma is népszerű sorozatában alakította Wonder Womant, a film végén kap egy cameo jelenést, de feltűnik más is. A nagy szeretet, egymásra találás és a happy end jegyében a végén boldogan hógolyózó családot látunk: köztük van Gal Gadot férje, Yaron Versano, két lányuk, Alma és Maya, de felbukkan még Patty Jenkins fia, Asa, egy korábbi jelenetben pedig feltűnik a rendezőnő férje, Sam Sheridan is, aki civilben tűzoltó.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.