Nézd újra a Gladiátort a Lupa Autósmoziban!

Augusztus 19-én Ridley Scott 5 Oscar-díjjal jutalmazott kultfilmjét vetíti a budakalászi Lupa Drive-in Autósmozi.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta csupa olyan közönségkedvenc alkotást lehetett már itt megnézni, mint a Jurassic Park, a Blöff, a Macskafogó vagy a Ford Fairlane kalandjai. A jobbnál jobb filmek sora augusztus 19-én Ridley Scott grandiózus történelmi tablójával, a 2000-ben bemutatott Gladiátorral folytatódik.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Maximus, a római generális (Russell Crowe) a nép kedvence, és az idős uralkodó, Marcus Aurelius (Richard Harris) bizalmát is élvezi. Az összeesküvés áldozataként haldokló Marcus Aurelius őt teszi meg örökösévé hataloméhes fia, Commodus (Joaquin Phoenix) ellenében. Commodus átveszi mégis a hatalmat, és halálra ítéli Maximust: ő megmenekül, a Hispániában élő családjára mért csapást azonban nem tudja megakadályozni. Összetörten a rabszolgakereskedők kezére jut, akik eladják gladiátornak. Az életéért küzdő Maximust Rómába viszik, ahol felhasználja régi hírnevét, hogy lázadást szítson az eltunyult rómaiak között az elnyomó hatalom megdöntésére.

Bár az öt Oscar-díjjal jutalmazott Gladiátor hatalmas siker lett, a Time magazin már jóval a premierje előtt megírta, hogy a forgatása kész rémálom volt. Russell Crowe például nem igazán kedvelte a forgatókönyvet, sokszor improvizált, és folyton kérdésekkel nyaggatta Ridley Scottot a karakterével kapcsolatban. És amikor a köztudomásúan nehéz természetű sztár nem kapott kielégítő választ ezekre, fogta magát, és sértődötten kiviharzott a forgatásról. A DreamWorks stúdió egyik vezető producere szerint Crowe „nem viselkedett valami jól” a forgatáson: folyton megjátszotta magát és káromkodott, egyes mondatokat pedig meg sem akart tanulni a forgatókönyvből. Ridley Scott azonban egyszer sem ordítozott vele, mindig józan hangon próbálta meggyőzni a színészt arról, hogy valójában nincs igaza. Így végül ha nagy nehézségek árán is, de sikerült leforgatni a filmet.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Végezetül íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg a Gladiátort, és később esetleg más filmet is:

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!