Nézz bele a két brit nagyágyú Beatles nélküli Beatles-filmjébe!

A Yesterdayt Richard Curtis írta, Danny Boyle rendezi. Íme az első előzetese!

Danny Boyle-nak olyan filmeket köszönhetünk, mint a Trainspotting vagy a Gettó milliomos, Richard Curtisnek pedig a legjobb romkomokat a Négy esküvő és egy temetéstől kezdve a Sztárom a páromon át az Igazából szerelemig. Ha tehát ők ketten összeállnak megrendezni egy zenés filmet, akkor abból biztos valami nagy durranás fog kisülni.

A Yesterday első előzetese alapján ez bizony így is lesz. A filmnek már a sztorija sem mindennapi: adott egy küszködő dalszerző, Jack, aki egy egész világot érintő áramszünet alatt bizarr balesetet szenved a biciklijével – és miután magához tér, felfedezi, hogy egy olyan új világban ébredt, ahol a Beatles soha nem létezett, így egyedül ő ismeri az olyan halhatatlan számokat, mint a Yesterday, a Let It Be vagy a Hey Jude.

Ezzel a tudással a birtokában főhősünk csakhamar világsztárrá válik, de persze kétséges, hogy megérdemelten-e. Mivel Richard Curtis-filmről van szó, van a Yesterdayben természetesen egy romantikus vonal is. Ellie (Lily James) Jack gyerekkori barátja, de persze mindenki tudja, hogy itt valójában szerelemről van szó. A világhírnév berobbanásakor azonban Ellie a háttérbe szorul, pedig valójában ő lehetne az, aki visszaránthatná Jacket a földre. Főhősünk azonban végül minden bizonnyal rá fog ébredni, hogy csak a szerelem számít.

Bónuszként a filmben (és a trailerben) megjelenik Ed Sheeran is, aki a Bridget Jones babát vár és egy emlékezetes Trónok harca-epizód után tovább építi filmes karrierjét is. És nem mellesleg hozzá fűződik az előzetes legnagyobb poénja is. A Yesterdayt június 28-án mutatják be a brit és az amerikai mozik.

(via NME)