Nézzétek meg Spielberg West Side Storyjának Anitáját!

A korábban nyilvánosságra hozott csoportkép után itt az első fotó a remake egyik főszereplőjéről.

Korábban mi is többször írtunk róla, hogy Steven Spielberg remake-et forgat minden idők egyik legnépszerűbb musicaljéből, az 1957-es West Side Storyból, amiből 1961-ben készült már filmmusical, de a rendező állítólag nem annak az újráját készíti el, hanem az eredeti Broadway musicalt dolgozza fel.

Rita Moreno az 1961-es West Side Storyban. Forrás: Herbert Dorfman / Corbis via Getty Images

 

Az 1961-es filmben Rita Moreno játszotta Anita szerepét, aki a sztori szerint a két rivális banda, a Puerto Ricó-iakból álló Cápák és a fehér amerikai fiatalokat tömörítő Rakéták közül az előbbi vezetőjének, Bernardónak a barátnője. Moreno annak idején Oscart kapott az alakításáért, és egy másik szerepben (Valentináéban) az új West Side Storyban is visszatér majd, sőt: ő a film egyik executive producere is.

A 20th Century Fox most nyilvánosságra hozott egy fotót, ami Moreno egykori legendás szerepének új megformálójáról készült. Az új West Side Storyban Anitát az az Ariana DeBose játssza, aki a So You Think You Can Dance című tehetségkutató versenyzőjeként vált híressé, majd olyan Broadway show-kban tűnt fel, mint a Pippin vagy a Hamilton.

Az igazi castingszenzáció egyébként annak idején nem is DeBose beválogatása volt, hanem a film női főszereplőjének a bejelentése, hiszen a modern Rómeó és Júlia sztori Júliáját, azaz Mariát egy 17 éves, teljesen ismeretlen diáklány, Rachel Zegler fogja játszani a viszonylag ismert fiatal sztár, Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba, Nyomd, Bébi, nyomd!) Tonyja oldalán. A stúdió nemrégiben róluk is közzétett egy képet, ahogy egy csoport közepén állnak, csak sajnos alig kivehetők rajta – nem úgy, mint most Ariana DeBose, aki egyenesen ragyog Anitaként. A filmet 2020. december 18-án mutatják be az amerikai mozik.


(via Variety)