Nicole Kidman majdnem kirúgatta magát a filmből, amiért végül Oscart kapott

Nagyon félt Az órák főszerepétől, azt akarta, hogy másik színésznő legyen Virginia Woolf.

Nagyon érdekes dolgokat mesélt Nicole Kidman Londonban, a brit filmakadémia Life in Pictures programsorozatának keretében: annyira rettegett a híres írónő, Virginia Woolf karakterétől, hogy először nem is akart szerepelni a 2002-es Az órákban – abban a filmben, ami végül meghozta neki az Oscar-díjat! A 2001-es évben ugyanis nagyon rövid idő alatt nagyon sok mindenen ment keresztül az ausztrál színésznő: bár a Moulin Rouge! óriási siker lett, megsérült a film forgatásán, így a Pánikszoba főszerepét már nem ő kapta meg, hanem Jodie Foster, 10 évnyi házasság után elvált Tom Cruise-tól, majd nem sokkal később elvetélt.

Érdekes szerep volt, de nagyon megijedtem tőle, és megpróbáltam kiszállni a filmből, annyira összecsúsztak akkoriban a dolgok az életemben. Teljesen le voltam sújtva, és folyton csak azt kérdezgettem: nem lehetne megoldani, hogy valaki mást hívjatok be erre a szerepre? Amire persze azt mondták: nem lehet! Azonnal ülj repülőre, és gyere ide! Ezután nagyon elmerültem a karakterben – illetve az az igazság, hogy a karakter bújt belém és töltötte ki minden porcikámat. Nem tudom ezt máshogy megmagyarázni.

A színésznő emellett arról is mesélt, mennyire szerette az Aquaman forgatását, ami egy teljesen más típusú film volt, mint amiket eddig csinált. Természetesen szóba került Kidman új tévésorozata, a hamarosan második évaddal jelentkező Hatalmas kis hazugságok is. Karyn Kusama új filmjéhez, a Destroyerhez kapcsolódva a hollywoodi gender kérdésekről és a női rendezőkről beszélt: 

Tettem egy ígéretet néhány évvel ezelőtt, hogy 18 havonta női rendezővel fogok dolgozni, csak hogy javítsunk a statisztikákon. Muszáj ugyanis valamit tennünk! Mert persze, beszélgethetünk a női rendezőkről, aztán beszélgethetünk róluk újra és újra, de akár ki is mozdulhatunk, és forgathatunk velük közösen filmeket.

(via The Independent)