Nicole Kidman megijeszt!

És nem azért, mert horrorfilmben játszik vagy plüssmacikra vadászik, mint az első Paddington filmben, hanem mert olyan lerobbant és olyan elátkozott alkoholista zsaruként a Destroyer című thrillerben.

Korábban már írtunk arról, hogy Nicole Kidman alig felismerhető új filmjében, a Destroyer című thrillerben, de akkor még csupán egyetlen egy fénykép bizonyította állításunkat, most viszont megérkezett a film előzetese. Ebből látható, hogy Kidman tényleg úgy néz ki, mint aki minden nap egy csésze téglaport reggelizik, ketamint ebédel és fél liter benzint vacsorázik, vagyis nem szép látvány. Ami nem véletlen, mert külseje tükrözi belső gyötrelmeit, amik jutnak neki bőven. Ez nem az a mosolygós film!  Sőt, Kidman helyenként kifejezetten rémisztő!

A már számos filmfesztiválon vetített, az amerikai mozikban december 25-én debütáló Destroyerben Kidman egy megkeseredett, leharcolt, ráadásul alkoholista Los Angeles-i rendőrt játszik, aki 17 évvel korábban beépült egy rablóbandába, sőt, beleszeretett annak főnökébe, de aztán egy félresikerült rablás közben végzetes döntést kellett hoznia. Most pedig kiderül, hogy a banda egykori vezetője (az alig felismerhető Tél Katonája, vagyis Sebastian Stan) visszatért a városba, Erin elszántan a nyomába veti magát, noha van már egy kislánya, és a hollywoodi logikának megfelelően van rá esély, hogy az a férfitől van.

Nicole Kidman persze egy ideje kiöregedett a glamour szerepekből, most karcos, megviselt karaktereket játszik és a Destroyer főhőse pontosan illik ebbe a sorba. Ráadásul most egy női rendezőre, Karyn Kusamára (A bunyós csaj, Aeon Flux) bízta magát, aki nemrég A meghívás (2015) című filmjével újra komoly kritikai sikereket hozott – nálunk a Titanic Fesztivál vetítette -, és a szakma már most el van ájulva Kidman játékától. A színésznő egyébként csak a jelenben játszódó jelenetekben visel orrprotézist, hulla sminket és fakó barna parókát, a múltban játszódó, egyébként meglehetősen erőszakos részekben normálisan néz ki. A filmben fontos szerepet kap Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Bradley Whitford, Jade Pettyjohn és Scoot McNairy is, és bár a Destroyer egyelőre nem szerepel az idei hazai megjelenések között, reméljük valaki behozza majd.