Nicole Kidman nagy elhatározásra jutott Cannes-ban

A színésznő azt mondta, hogy minden tizennyolc hónapban legalább egy női rendezővel készít filmet.

Nicole Kidman Cannes-ben négy projekttel is jelen van, beleértve a Csábítás (The Beguiled) című filmet, melyet Sofia Coppola rendezett. A színésznő szerint a nők még mindig jelentős kisebbségben vannak a filmiparban, ezt szeretné ellensúlyozni, és erre biztatja kolléganőit is.

 

„Úgy gondolom, ki kell jelentenem, hogy minden 18 hónapban egy filmet egy női rendezővel fogok elkészíteni” - nyilatkozta a New Zealand Heraldnak kedden. „Csak így fognak változni a statisztikák, ha más (színész)nők is így cselekszenek… Úgyhogy én most egy nőt fogok választani."

A nyilatkozat után mindezt a Coppolával közösen forgatott film sajtóeseményén is megerősítette, illetve tovább részletezte a női filmkészítők hiányát:


„A 2016-os év fontos filmjeinek mindössze 4,2 százalékát rendezték nők a Women in Film adatai szerint. A tavalyi évben elkészült 4000 sorozatepizódból csak 183-at rendeztek nők. Ez mindent elmond. Ezért gondolom azt, hogy fontos, és beszélni kell róla.”


„Nőként muszáj támogatnunk a női rendezőket. Remélhetőleg idővel bekövetkezik a változás, bár már most is mindenki azt szajkózza, hogy »ó, már változott a helyzet«, pedig egyáltalán nem.”

A Csábítás című film másik főszereplője, Colin Farrell egy sérült katonát alakít, akit egy lánynevelő intézetbe szállítanak a polgárháború idején. A film egy 1971-es, azonos című film remake-je, van azonban egy jelentős különbség a két film között: míg az eredeti változat a férfi szemszögéből meséli el az eseményeket, addig a feldolgozás a női főszereplőéből. Az eredetiben egyébként Clint Eastwood alakította a sérült katonát. Az is sokat elmond a két film közti különbségről, hogy míg az 1971-es változat címének magyar fordítása A tizedes háreme lett, addig a 2017-es verzióé a Csábítás címet kapta a keresztségben.


Sofia Coppola rendezése remek kritikákat kapott, a Guardian filmkritikusa szerint például nagyon ajánlott a film megtekintése, a műfaját dráma-thrillerként definiálta, kis film noir és fekete komédia beütéssel.

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu