Női rendezője lesz a 25. Bond-filmnek?

Barbara Broccoli nem tartja kizártnak, hiszen Patty Jenkins Wonder Womanje is bombasiker lett.

A Bond-filmek producere, Barbara Broccoli (a Bond franchise atyjának tekintett Albert R. Broccoli lánya) a Torontói Filmfesztiválon kapta meg azt a kérdést a Screen Daily-től, hogy vajon a Wonder Woman sikere után nem akarja-e női rendezőre (például Patty Jenkinsre) bízni a jubileumi, 25. James Bond-filmet.

Barbara Broccoli és Daniel Craig (fotó: Sean Gallup/Getty Images)

 

A producer nem adott egyértelmű igenlő választ, csak sejtelmesen utalt rá:

Természetesen ezt a lehetőséget is megfontolom. Hihetetlenül fontos, hogy támogassuk a változásokat a kamerák előtt és mögött egyaránt. Nagyon szeretek női munkatársakkal együtt dolgozni, teljesen máshogy vibrálnak.

Példának a Torontóban is vetített legújabb filmjét, a Film Stars Don't Die in Liverpool-t hozta fel, ahol ugyan egy férfi volt a rendező (Paul McGuigan), de rengeteg nő volt a stábban komoly pozíciókban.

Reméljük, a 2019-ben mozikba kerülő, legújabb Bond-filmhez könnyebb lesz rendező(nő)t találni, mint főszereplőt. Daniel Craig ugyanis éveken át azt mondta a Bond-producereknek, a Bond-rajongóknak és az újságíróknak, hogy többé nem vállalja el a 007-es szerepét ( egy 2015-ös interjúban egyenesen azt nyilatkozta: inkább összetör egy poharat és felvágja csuklóját, mint hogy megint szmokingot húzzon és Bond-filmet forgasson), aztán végül sok kamuzás és alkudozás után idén augusztusban hivatalosan is bejelentette Stephen Colbert esti show-jában: ismét ő lesz James Bond. (via Looper)