Noomi Rapace egyszerre hét szerepet játszik egyetlen filmben

Megérkezett a What Happened on Monday című thriller előzetese, amiben a színésznő hét alteregóját láthatjuk.

A filmet a Netflix gyártja, és Rapace hét nővért alakít, akik a távoli (?) jövőben élnek, amikor a családoknak csupán egyetlen gyereket engedélyez a hatalom. A hét testvér közül elvész az egyik, ezért a másik hat lánynak össze kell fogni, hogy megtalálják őt.


A trailer Glenn Close karakterével nyit, aki egy politikust alakít: a „Gyermekelosztási Iroda” szolgálatában áll, mely a katasztrofális túlnépesedést igyekszik megelőzni úgy, hogy a megszületett gyermekeket elszakítja családjaiktól. Az Iroda egy fenntartható és elviselhető jövőt ígér, de ez – ahogy a trailerből és a filmes törvényszerűségekből következik – csakis erőszakhoz vezethet.

Williem Defoe is szerepet kap a filmben, ő játssza a hét testvér nagyapját, aki a gyerekeket a hét napjai alapján nevezte el: Hétfőnek hétfőn kell felvennie Karen Settman személyiségét, Kedden csak Kedd mehet ki a lakásból, és alakíthatja az említett nőt, szerdán Szerdának, stb. A terv hosszú éveken át működik, ám egyszer Hétfőt elrabolják.


A rendező Tommy Wirkola, a forgatókönyvért pedig Max Botkin és Kerry Williamson felel. A filmet augusztus 18-án teszik elérhetővé a Netflixen.

via looper.com