Ő az új DiCaprio! - Jacob Tremblay portré

A srác 13 éves, és olyan filmográfiája van, amiért sok színész a fél karját és a lelkét is odaadná, és még nagyon az elején tartunk egy olyan pályafutásnak, amiből bármi lehet.

Ez a kissrác mindenütt ott van, filmben, sorozatban, animációs filmek hangjaként vagy az Oscar díjátadón, játszik drámát, vígjátékot vagy akár horrort is, és még csak 13 éves. Kész őrület belegondolni, mi lehet belőle. Jacob Tremblay 2006.október 15-én látta meg a napvilágot a kanadai Vancouverben. A közeli Langley városában, Brit-Columbiában nőtt fel, és a mai napig is itt él a szüleivel. Az édesapja, Jason Tremblay rendőrségi nyomozó, az édesanyja, Christina Candia Tremblay háztartásbeli. Van egy nővére, Emma és egy húga, Erica, akik szintén belekóstoltak már a színészetbe, szóval lehet belőlük egy olyan kis dinasztia, mint Culkinék vagy Fanningék.

Jacob 2013-ban kapta meg első jelentősebb szerepét a képernyőn a Hupikék törpikék 2.- ben, mint Blue, vagyis Neil Patrick Harris fia, illetve látható volt egy rövidfilmben és két kisebb sorozatszerepben. A rákövetkező évben a My Mother's Future Husband című családi filmben szerepelt, és több kisebb szerepet bezsebelt. 2015-ben, az ír Lenny Abrahamson által rendezett A szoba című, Oscar-díjra jelölt filmdrámában kapta meg élete egyik legjelentősebb filmszerepét, mint Jack Newsome. A műben Brie Larson színésznő mellett játszhatott főszerepet, és annyira jó volt, hogy már az Oscar-díjat emlegették, de végül fiatal kora miatt nem jelölték.

Ezután 2016-ban kisebb szerepet kapott a Donald Trump's The Art of the Deal: The Movie című tévéfilmben, mint a főszereplő fiatal énje, majd a Mielőtt felébredek című horrorfilmben kapott újra jelentősebb szerepet. Szintén a 2016-os évben a Burn Your Mapsben Vera Farmiga és Marton Csokas oldalán játszott, majd megint alkalma volt megmutatni tehetségét a Bezárva pszichológiai thrillerben, amiben Naomi Watts volt a társa. 2017-ben szerepet kapott a The Book of Henry nevezetű drámában, ahol újra együtt játszhatott Naomi Wattsszal. Legnagyobb sikere – ha a bevételt és a nézőszámot tekintjük - Az igazi csoda volt, ami RJ Palacio azonos című regénye alapján készült. A családi drámában olyan neves színészekkel szerepelhetett, mint Owen Wilson és Julia Roberts, de ő volt az abszolút főhős. Vagyis ő volt Auggie Pullman: jó fej, okos, kedves ötödikes srác, aki most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon – és a szerepért Jacobnek irtózatos procedúrát kellett kiállnia, ahogy minden nap egy óriási maszkot erősítettek az arcára, amiben játszania kellett.

2018-ban megkapta Rupert Turner szerepét a The Death and Life of John F. Donovan című életrajzi drámában olyan sztárok mellett szerepelt, mint Kit Harington, Natalie Portman, Sarah Gadon és Bella Thorne. A történetben egy amerikai filmsztár és egy 11 éves színész levelezése nyilvánosságra kerül, a vádaskodások és a feltételezések életének és pályafutásának összeomlásához vezethetnek. Ezen év őszében a nagyközönség a Predator - A ragadozó akció horrorban láthatja a főhős – nem a predátor, egy katona - fiának szerepében. Most pedig itt van a Jó srácok, amiben egy kissrácot alakít, aki csak csókolózni akar, és ezért a két haverjával ezer kalandot bevállal - és ez nagyon vicces. És itt nincs vége, mert jön még idén az Álom doktor is, ami kvázi folytatása a legendás A ragyogásnak, és amiben egyelőre meg nem nevezett, de nyilván fontos szerepe lesz, és amit nagyon várunk.

És mindeközben egy rakás ismert és kevésbé ismert animációs filmben és sorozatban vállal beugrószerepeket, de ő lesz majd Ficánka a Kis hableány élőszereplős verziójában, amit Rob Marshall rendez. És nyilván ezután is baromira foglalkoztatott lesz, és ahogy nő, úgy tágul majd a szerepkör is, amire felkérik, szóval még nagyon nagy ember lehet belőle, akár egy új Leo DiCaprio is, ő is így kezdte. Mivel irtózatosan nagy Star Wars rajongó, talán még egy ilyen film is befigyelhet nála.