Ők 2016 legjobban fizetett színésznői

A mértékadó Forbes magazin idén is összeállította az év legjobban kereső színésznőinek listáját, és nem túl nagy meglepetés, hogy a Top 10 élén ismét J-Law áll, akárcsak tavaly, de akadt kakukktojás is.

Bingbing Fan - $17 millió

Bingbing Fan

A 35 éves kínai színésznő, akinek hivatalosan fordítva, Fan Bingbingként írják a nevét, 12 hónap alatt – a Forbes a 2015. Június 1 és 2016. június 1 közé eső időszakot vette számításba - 17 millió dollárt gyújtott össze. Világszerte az X-Men - Az eljövendő múlt napjai Blinkjeként ismerik, noha hazájában elképesztően nagy sztár és Franciaországban is elalélnak tőle, hiszen számtalan francia kozmetikai- és divatcég arca volt az évek során és gyakran dolgozott francia rendezőkkel is. Az ötös listán Bingbing bevétele a legszínesebb: a legkülönbözőbb helyekről éreznek hozzá komoly pénzek, hiszen filmjei mellett – a legutóbbi a nálunk A zűrös páros címen futó akcióvígjáték volt Jackie Chan és Johnny Knoxville főszereplésével – több valóságshow és tehetségkutató házigazdája vagy zsűrijének tagja - ilyen volt például az Amazing Chinese című műsor. Nem volt rossz év ez a színésznőnek, bár tavaly többet, $21 milliót hozott össze.

Jennifer Aniston - $21 millió

Jennifer Aniston még mindig Hollywood egyik igazi kedvence, és ez a szeretet dollárban is mérhető, ráadásul listánk második legsikeresebb Jennifere dolgos időszakot tudhat maga mögött. Igaz, ő már fiatalon, a Jóbarátok egyik főszereplőjeként is rengeteget keresett – az utolsó évadért állítólag 22 milliót kapott -, így régóta szerepel a Forbes különböző listáin, nevezhetjük akár veteránnak is. Ráadásul a tavalyi $16.5 millióhoz képest is remekül teljesített, köszönhetően az olyan filmeknek, mint az Anyák napja és a Förtelmes főnökök 2., - és mindezt úgy, hogy tőle szokatlan módon nem is szerepelt a bulvársajtóban. Ezen felül nemrég mutatták be a Gólyák című animációs filmjét, és nemsokára két másik filmje is kijön, a Hivatali karácsony és a The Yellow Birds – utóbbiban egy Irakban szolgáló fiatal katona édesanyját alakítja, de ezek bevétele már a jövő évi listán szerepel majd.

Scarlett Johansson - $25 millió

Johansson majdnem 30%-kal esett vissza tavalyhoz képest, de nem kell félteni, hiszen egyetlen szerep, a Amerika Kapitány: Polgárháború elég volt ahhoz, hogy dobogós legyen a listán, és ehhez jött némi aprópénz szinkronmunkából, hiszen ő volt Kaa, az óriáskígyó A dzsungel könyvében és volt egy kisebb jelenése a Coen testvérek hollywoodi komédiájában, az Ave, Cézár!-ban isMost viszont több projektje is pörög, ami közül az élőszereplős manga feldolgozás, a Páncélba zárt szellem a legizgalmasabb, amiért állítólag már előre megkapott „előlegként”$17.5 milliót, ami csinos summa, és még jár több is, részben szerződés szerint, részben a bevétel alapján, és ott van még egy újabb szinkronszerep is az Énekelj!-ben.

Melissa McCarthy - $33 millió

A lista egyik kakukktojása a dundi komika, aki ugyan a többi színésznő bájaival aligha versenyezhet, viszont remek humort, nagyszerű munkamorált és fantasztikus gazdasági érzéket tud felmutatni. Bár legújabb filmje, a női Szellemirtók reboot nem szerepelt olyan jól, mint ahogy várták – de azért bukta sem volt -, ő az állítólag nyolc számjegyű fizetésével nem jött ki rosszul a dologból. McCarthy látványos karriertörténete egy apró, de fontos szereppel kezdődött a Másnaposok koppintás Koszorúslányokban, és azóta is egyre csak dolgozik és dolgozik. Igaz, nem nevezhetjük sokszínűnek, mivel csakis vígjátékokba szerepel, sőt, egyik-másiknak forgatókönyvírója és producere is volt, de ezek mind sok pénzt hoztak. Legutóbb a nálunk forgatott A kémben és A Főnökben láthattuk, és ezeknek is köszönheti, no és pénzügyi, illetve ingatlanbefektetéseinek, hogy 10 millió dollárral többet keresett, mint 2015-ben. A színésznő az elmúlt évben belevágott a divatiparba is, saját márkát hozott létre – és nem extra méretben -, ami újabb bevételforrás, ha jól keveri a kártyákat.

Jennifer Lawrence - $46 millió

Amikor kiderült, hogy milyen csillagászati összegért vállalta J-Law az Utazók című, hamarosan bemutatásra kerülő romantikus sci-fi főszerepét, akkor már tudni lehetett, hogy ő egészen más kategória, mint a többiek. Bár a film igazi főhőse Chris Pratt, a színész mégis kénytelen volt „alig” 10 millió dollárral beérni Jennifer 20 milliójához képest, és bár ez elvileg csak a jövő évi mérlegben jelenne meg, az előleg mértéke is számottevő volt. Lawrence persze enélkül is vezetne, ezt már az X-Men és az Éhezők viadala filmek is garantálnák – jelen esetben Az Éhezők Viadala - A kiválasztott befejező rész és a X-Men - Apokalipszis című részek, Ráadásul a maga 26 évével ő a legfiatalabb a listán, és rengeteg szerep áll előtte: hamarosan eljátssza majd Zelda Fitzgeraldot és Lynsey Addario haditudósítót, szerepel egy még cím nélküli Darren Aronofsky filmben, a Red Bloodban pedig egy nagyvállalkozó lesz, aki kérdéses módszerekkel jutott fel a csúcsra.

A Top 5-ös mellett persze mások is felkerültek a tizes listára, ám a hosszabb indoklás elmaradt. Sokat keresett tehát Charlize Theron ($16.5 millió), Amy Adams ($13.5 millió), Julia Roberts ($12 millió), Mila Kunis ($11 millió) és az indiai Deepika Padukone ($10 millió), akiről még sosem hallottunk, de rövid keresés után kiderült, hogy vannak képek, amin nagyon szép, és vannak olyanok, amiken jóval kevésbé. Nem került fel a 10-es listára viszont Angelina Jolie, Reese Witherspoon, Anne Hathaway és Kristen Stewart sem!