Ők most a legjobban fizetett színészek

A Forbes felmérése alapján készült listának dobogóján nincs túl sok meglepetés: még mindig Dwayne Johnson kaszálja a legnagyobbat. Lássuk a TOP10 további helyezettjeit!

A Forbes gazdasági magazin minden nyáron készít egy becslést arra vonatkozóan, mennyit kerestek a sztárok az elmúlt egy évben, azaz esetünkben 2019. június 1. és 2020. június 1. között. A tízes toplista élén a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Szikla végzett, aki nem kevesebb mint 87,5 millió dollárt kalapozott össze.

Az idei lista újdonsága ugyanakkor, hogy most először szinte az összes sztár a Netflixről szedte meg magát. Dwayne Johnson a második helyezett Ryan Reynoldsszal a jelenleg forgó Red Notice-ban szerepel együtt (Reynolds ezenkívül a Six Underground – Hatan az alvilágból című akciófilmben is benne volt), a bronzérmes, Mike Wahlberg pedig a Spenser az igazság nyomában című, szintén a streamelős óriásnál látható akciókomédia miatt került fel a dobogóra.

Az első három helyezett: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds és Mark Wahlberg. Forrás: Art Streiber / NBCUniversal via Getty Images, Michael Loccisano / Getty Images és Gabriel Grams / FilmMagic / Getty Images

 

A Netflix összesen 140,5 millió dollárral járult hozzá az említett sztárok keresetéhez. Az egyedüli Marvel színész, akinek sikerült melléjük felküzdenie magát a listára, Vin Diesel volt – bár az ő fizetésének egy része a Halálos iramban franchise-ban való részvételéből ered. A tíz legjobban kereső sztár egyébként összesen 525,5 millió dollárt tett zsebre az elmúlt egy év alatt.

Az elmúlt egy évben legjobban kereső színészek listája tehát a következő:

  1. Dwayne Johnson (87,5 millió dollár)
  2. Ryan Reynolds (71,5 millió dollár)
  3. Mark Wahlberg (58 millió dollár)
  4. Ben Affleck (55 millió dollár)
  5. Vin Diesel (54 millió dollár)
  6. Akshay Kumar (48,5 millió dollár)
  7. Lin-Manuel Miranda (45,5 millió dollár)
  8. Will Smith (44,5 millió dollár)
  9. Adam Sandler (31 millió dollár)
  10. Jackie Chan (30 millió dollár)

Az elmúlt egy évben legjobban kereső színésznők listáját a Forbes szeptemberben fogja nyilvánosságra hozni.


(via Independent)