Okkult nácik, gigaszörnyek, álomszép boszorkány, gyilkos humor – itt a Hellboy új trailere!

Visszasírod Ron Perlmant? Ne tedd! David Harbour is pokolian jó a bűnüldöző ördögfajzat szerepében.

Korábban nem sok bizodalmam volt az új Hellboy-mozifilmben, mert nem igazán értettem, miért csinálhatott csak úgy egy új Pokolfajzat-epizódot Neil Marshall, miközben Guillermo del Toro és Ron Perlman legalább 10 éve szerették volna összehozni a Hellboy II - Az Aranyhadsereg folytatását... Aztán ahogy egyre több jelenetfotó és előzetes jött ki az új Hellboy-hoz, már nem is sírtam annyira vissza Perlmanéket, mert egyre inkább látszik, hogy a Stranger Things seriffje, David Harbour is pokolian jó lesz a bűnüldöző ördögfajzat szerepében. Nem hiszed? Nézd meg az új trailert!

A mostani előzetesben persze vannak olyan jelenetek is, amiket már láttunk a 2004-es Pokolfajzatban is, például az okkult nácik és Raszputyin fekete miséje, amikor egy démon megidézésével akarják megnyerni a második világháborút – de csak a kis Hellboy jön át a túlvilágról, akit végül a szövetségesek egyik okkult ügyekben jártas tudósa, Bruttenholm professzor (Ian McShane) nevel fel a saját fiaként. Felnőttként Hellboy maga is a paranormális nyomozóiroda ügynöke lesz, de persze a szívós nyomozati munka helyett inkább drabális jobb öklével pofozza le a Földön garázdálkodó zombikat, gólemeket, boszorkányokat és egyéb rakoncátlan természetfeletti lényeket.

Hellboy ellenfele viszont ezúttal nem Raszputyin lesz, hanem egy bosszúszomjas középkori boszorkány, Nimue (Milla Jovovich). De Pokolfajzat segítőtársai közt sem láthatjuk a korábbi két filmben megismert, kétéltű Abe Sapient és a piromán Liz Shermant – megkapjuk viszont helyettük csapattársnak a cseregyerekként felnevelt Alice Monaghant (Sasha Lane) és Ben Daimiót (Daniel Dae Kim), a vérjaguárt, valamint a stáblista szerint a rákolló kezű Lobster Johnsont (Thomas Haden Church) is. Magyarországi premier: április 11. (via Avclub.com)