Olyan ütős trailert kapott az új X-Men-film, hogy kirepülsz a székedből, ha megnézed!

A Sötét Főnixben nem finomkodik a Trónok harca-sztár Sophie Turner: odacsap Xavier professzornak és Magnetónak is!

Újabb látványos előzetes jött ki a soron következő X-Men mozifilmhez, a júniusban mozikba kerülő Sötét Főnixhez, amiben visszatér minden kedvencünk a korábbi részekből (kivéve ugye Rozsomákot). Újra láthatjuk az alakváltó Jennifer Lawrence-t, Xavier profot (James McAvoy), Magnetót (Michael Fassbender) és a többi, jól ismert mutáns szuperhőst – ám ezúttal a fókusz Jean Grey-en lesz, akit a Trónok harca tévésorozat sztárja, Sophie Turner alakít.

Jean Grey-t a régi X-Men-trilógiában még Famke Janssen játszotta el, de már akkoriban is ő volt az egyik legnagyobb hatalmú mutáns, aki képes repülni, tárgyakat mozgatni és mások gondolataiban olvasni. A mostani mozifilmben a karakter tinédzser éveit ismerhetjük meg, amikor Xavier professzornak nagyon ügyelnie kell rá, hogy a legerősebb tanítványát végig a jók csapatában tartsa. Jeant ugyanis megkísérti egy titokzatos kozmikus entitás, a Főnix Erő, aminek a gyilkos hatalmával tényleg a zaklatott életű tinilányból lesz az univerzum legpusztítóbb erejű szuperhőse!

A Sötét Főnix másik érdekessége, hogy ez lesz Simon Kinberg rendezői bemutatkozása. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ő producerként és forgatókönyvíróként benne volt szinte az összes szuperhősmoziban: ott volt az X-Men: Az ellenállás vége, az X-Men: Az elsők, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, az X-Men:Apokalipszis és a Logan stáblistáján is, úgyhogy egy veterán képregényszakértő kezébe került a franchise. (via Independent)