Ördögűzésről forgat dokumentumfilmet Az ördögűző rendezője

  • PORT.hu

William Friedkin úgy döntött, megcsinálja minden idők egyik legijesztőbb filmjét non-fiction verzióban is.

Tételesen összehasonlítja, hogy az 1973-as filmjében alkalmazott "fogások az Ördög ellen" mennyivel különböznek illetve mennyire hasonlítanak a valós életben megtörténő ördögűzésre, amit rendszerint valamilyen egyházi személy végez a „páciensen”.

William Friedkin, akit ezért a filmjéért Oscar-díjra is jelöltek, valamint megkapta a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-ot, az LD Entertainmenttel közösen dolgozik a The Devil and Father Amorth (Az Ördög és Amorth atya) című egészestés dokumentumfilmen, amely összehasonlítja a filmbéli ördögűzést az „igazi ördögűzéssel”. Több mint negyven évvel a rémisztő film után Friedkin végre engedélyt kapott Gabriele Amorth atyától, hogy részt vegyen egy általa irányított, igazi ördögűzésen. 

Gabriele Amorth egy exorcista pap, a Római Egyházmegye hivatalos ördögűzője volt, 2016 szeptemberében halt meg. A világ leghíresebb ördögűzőjének tartották az olasz papot, élete során több mint hetvenezer ördögűzést végzett. Friedkin egy olasz nő kilencedik ördögűzését nézte végig. A nő görcsös rohamoktól szenvedett, és komoly viselkedésbeli változások is történtek nála, amivel a pszichiátria nem tudott mit kezdeni. A rendező szóról szóra dokumentálta az eseményeket, amit aztán a Vanity Fair le is közölt.

„Soha nem tudtam betelni a jó és a rossz természetével, és lenyűgözött a démoni megszállottság lehetősége” - nyilatkozta a rendező. „Teljesen véletlenül nyílt lehetőségem tanúja lenni és felvételt készíteni egy valódi ördögűzésről, több mint negyven évvel Az ördögűző elkészítése után.”

 

via Hollywood Reporter

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás