Őrülten izgalmas előzményvideó jött ki az Alien: Covenanthoz

Igaz minden korábbi pletyka: Noomi Rapace karaktere visszatért, Fassbender begolyózott droidot alakít!

Vigyázat, spoilerveszély!

Ma, azaz április 26-án van a nemhivatalos Alien-nap: a 4.26.-os dátum ugyanis arra az LV-426-os sziklabolygóra utal, ahol az 1979-es A nyolcadik utas: a Halálban a Nostromo legénysége megtalálta a lezuhant idegen űrhajót, a Derelcitet, fedélzetén egy rakás Alien-tojással. Ennek örömére ma a 20th Century Fox stúdió Ridley Scottal és a május 18-án itthon mozikba kerülő Alien: Covenant stábjával karöltve egy nagy geek dzsemborit tartottak, melynek fénypontjaként az alábbi kedvcsináló videó debütált szerda este:

A két és fél perces kisfilm a Prometheus és az Alien: Covenant eseményeit köti össze. Eszerint tehát igaznak bizonyult minden olyan korábbi pletyka, amit mi is szorgosan megírtunk itt a Porton. Noomi Rapace valóban visszatért a folytatásban, mint Dr. Shaw és tényleg ő javította meg a David nevű androidot, akinek a Prometheusban a frissen felébresztett Mérnök letépte a fejét.

Forrás: 20th Century Fox

 

Michael Fassbender pedig valóban kettős szerepet alakít. Egyrészt ő alakítja a galaxis túlsó felére induló, Covenan nevű kolonizációs űrhajó legénységét vérvizsgálatokkal segítő szintetikust, Waltert. Másrészt ő David, a Mérnökök bolygójára eljutó, Isten-komplexusos android. Aki a kisfilmben mintha úgy küldené mélyalvásba Dr. Shaw-t, mint aki soha többé nem akarja kihozni a krioágyból. A rég nem látott hajó üdvözlésére elősereglő Mérnököket pedig épp meg akarja szórná a fekete bioformáló anyaggal, ami majd azokká a mutáns szörnyekké változtatja a derék teremtőket, mint amilyeneket a korábbi Covenant-előzetesekben láttunk. Így már rögtön érthető, hogyan lesz a Mérnökök civilizált bolygójából egy ősi szentélyekkel teli, kihalt hely, ahol semmilyen élőlény nincs egy csuklyás különcön és az acsargó Alieneken kívül!