Őrülten izgalmas előzményvideó jött ki az Alien: Covenanthoz

  • Szűcs Gyula / PORT.hu

Igaz minden korábbi pletyka: Noomi Rapace karaktere visszatért, Fassbender begolyózott droidot alakít!

Vigyázat, spoilerveszély!

Ma, azaz április 26-án van a nemhivatalos Alien-nap: a 4.26.-os dátum ugyanis arra az LV-426-os sziklabolygóra utal, ahol az 1979-es A nyolcadik utas: a Halálban a Nostromo legénysége megtalálta a lezuhant idegen űrhajót, a Derelcitet, fedélzetén egy rakás Alien-tojással. Ennek örömére ma a 20th Century Fox stúdió Ridley Scottal és a május 18-án itthon mozikba kerülő Alien: Covenant stábjával karöltve egy nagy geek dzsemborit tartottak, melynek fénypontjaként az alábbi kedvcsináló videó debütált szerda este:

A két és fél perces kisfilm a Prometheus és az Alien: Covenant eseményeit köti össze. Eszerint tehát igaznak bizonyult minden olyan korábbi pletyka, amit mi is szorgosan megírtunk itt a Porton. Noomi Rapace valóban visszatért a folytatásban, mint Dr. Shaw és tényleg ő javította meg a David nevű androidot, akinek a Prometheusban a frissen felébresztett Mérnök letépte a fejét.

Forrás: 20th Century Fox

 

Michael Fassbender pedig valóban kettős szerepet alakít. Egyrészt ő alakítja a galaxis túlsó felére induló, Covenan nevű kolonizációs űrhajó legénységét vérvizsgálatokkal segítő szintetikust, Waltert. Másrészt ő David, a Mérnökök bolygójára eljutó, Isten-komplexusos android. Aki a kisfilmben mintha úgy küldené mélyalvásba Dr. Shaw-t, mint aki soha többé nem akarja kihozni a krioágyból. A rég nem látott hajó üdvözlésére elősereglő Mérnököket pedig épp meg akarja szórná a fekete bioformáló anyaggal, ami majd azokká a mutáns szörnyekké változtatja a derék teremtőket, mint amilyeneket a korábbi Covenant-előzetesekben láttunk. Így már rögtön érthető, hogyan lesz a Mérnökök civilizált bolygójából egy ősi szentélyekkel teli, kihalt hely, ahol semmilyen élőlény nincs egy csuklyás különcön és az acsargó Alieneken kívül!

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás