Oscar-gála: a legemlékezetesebb pillanatok, amiket nem vett a kamera

De szerencsére a közösségi médiában szinte mindent megosztottak, így mi sem maradunk le a legjobb és a legkínosabb mozzanatokról sem.

Spike Lee nem tud veszíteni

A neves rendező Csuklyások – BlacKkKlansman című filmje több kategóriában is jelölt volt, és miután nem nyert a rendezői, a mellékszereplői és a filmzenei kategóriában, és a legjobb vágásért sem ismerték el, az alkotó még reménykedhetett a legjobb filmben – azt azonban végül a Zöld könyv nyerte (ahogy arról mi is beszámoltunk).

Miután kihirdették a győztest, Lee látványosan kiborult: először megpróbált távozni a teremből, majd amikor ezt a szervezők nem hagyták, és visszakísérték a helyére, hátat fordított a színpadnak, amikor a rivális film stábja átvette a díjat. Reméljük, azért a legjobb adaptált forgatókönyvért kapott szobrocska megvigasztalja a pukkancs direktort. Bennfentes információk szerint egyébként Spike Lee a kulisszák mögött minimum hat pohár pezsgővel indította a búfelejtést.

James McAvoy dedikált inge

Szerencsés kollégáitól eltérően az Üveg sztárja nem a hőn áhított szobrocskával térhetett haza az est végén, hanem egy „összefirkált” inggel. A ruhadarab azonban így is sokat érhet, hiszen a firkák rajta valójában aláírások: a skót színész ugyanis neves kollégáival dedikáltatta az ingét. Mondjuk könnyű dolga volt, hiszen ő volt az egyik díjátadó, szóval közel volt a tűzhöz. McAvoy pedig olyan büszke volt a szerzeményére, hogy ő maga osztott meg róla fotót az Instagramon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Went to the Oscars. Presented. Got mugged by sharpie wielding celebrities. #thuglebrity I’m sure my shirt is going to be defaced by more of these entitled graffiti mentalists as the night goes on.

James Mcavoy (@jamesmcavoyrealdeal) által megosztott bejegyzés,

Jason Momoa imádnivaló lelkesedése

Az Aquman sztárja egyenesen odáig volt az örömtől, hogy Helen Mirrennel közösen adhatott át díjat. Ez meglátszott akkor is, amikor a színpadon volt, de a kulisszák mögött aztán pláne nem csinált titkot belőle. A nagy izgalom mellett a színésznek szerencsére arra is maradt ideje, hogy egy rövid időre összefusson Trónok harca-beli partnerével, Emilia Clarke-kal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

OSCARS. Cheeehuuuuuu aloha j. Helen love u

Jason Momoa (@prideofgypsies) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

So proud of you @emilia_clarke I love u with all my heart Aloha Drogo

Jason Momoa (@prideofgypsies) által megosztott bejegyzés,


A gála leglovagiasabb sztárja: Amerika Kapitány

A színésznők gyakran olyan trükkös estélyi ruhákkal készülnek a nagy eseményre, ami nem ritkán megtréfálja őket mozgás közben. Nem történt ez másként a színpad felé menet Regina Kinggel sem, aki az If Beale Street Could Talk című filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb mellékszereplőnőnek járó díjat. Hogy valóban eljusson a színpadig, és átvehesse a megérdemelt trófeát, abban Chris Evans sietett King segítségére. Micsoda gentleman!

A rajtakapott Spike Lee

Úgy tűnik, a Csuklyások – BlacKkKlansman író-rendezője szereti az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat. Erre utal legalábbis, hogy Trevor Noah komikus, a Daily Show házigazdája, miközben a kulisszák mögött sétálgatott, egy apró alakra lett figyelmes, aki egy hatalmas Oscar-szobor árnyékában körmölt valamit.

A rajtakapott férfi pedig nem volt más, mint Spike Lee, aki az utolsó pillanatban is írta a köszönő beszédeit, és miközben engedélyt adott Noah-nak arra, hogy megörökítse a pillanatot, azt mondta, reméli, majd valóban használnia kell az általa körmölt kis papírokat. S ahogy az fentebb már szerepelt, ha a legjobb film és a legjobb rendező kategóriában Lee nem is tudott győzedelmeskedni, azért a legjobb adaptált forgatókönyvért járó díj átvétele közben elmondhatta az egyik utolsó pillanatban írt beszédét.


(via The Hollywood Reporter)