Oscar járna ennek a cicának!

Melissa McCarthy forradalmi ötlete szerint az állatszínészeket is díjazni kéne a neves gálán, hiszen legutóbbi filmjében egy macska volt a partnere, aki lejátszotta őt a vászonról.

Nemrégiben – ahogy arról mi is beszámoltunk – közfelháborodást keltett, hogy az Amerikai Filmakadémia be akarja vezetni a legjobb közönségfilm kategóriát az Oscaron – a színésznőnek viszont most még vadabb ötlete támadt. Új filmje, a Can You Ever Forgive Me? című életrajzi dráma vetítése után a Telluride Film Festivalon McCarthy kihasználta az alkalmat, hogy megdicsérje egyik színésztársát: egy Towne nevű macskát.

„Úgy hallottam, tényleg van Oscar-díj állatoknak. Nem emlékszem, mi a neve, de én Macska Oscarnak hívom, és ennek az állatnak díjat kéne kapnia” – mondta a sztár. „Az egyik jelenetben, amikor az állatorvoshoz viszem, például eltüsszentette magát.

Komolyan mondom, ez a cica lejátszott engem a vászonról.

Szóval valaki készítheti a kis szmokingját, mert ha ez a kis fickó nem lesz ott legközelebb a vörös szőnyegen, az Oscar-gála lehúzhatja a rolót” – tette hozzá.

McCarthy egyébként rosszul tudta, legyenek bármennyire is tehetségesek, hivatalosan sajnos nem osztanak Oscart állatoknak – létezik viszont egy olyan díjátadó, hogy Pawscars, amit az American Humane Society szervez, és itt nem hivatalosan valóban díjazzák az állatokat (a többek közt a The Artist – A némafilmesben látott, azóta sajnos elpusztult Jack Russell terrier, Uggie is nyert Pawscart).

Uggie a 2012-es Oscar-gálán. Forrás: Jeffrey Mayer / WireImage / Getty Images

 

Az Uproxx pedig egy kicsit továbbgondolta a színésznő ötletét, amit nagyon jónak tartanak, és szerintük a Macska Oscaron (vagy Állat Oscaron) természetesen a díjátadóknak is állatoknak kellene lenniük. És persze nemcsak (állat)színészi kategóriák lennének, hanem díjaznák a legjobb filmet is, ami idén természetesen a Kedi – Isztambul macskái lenne (egy megható doku, ami a török város kóbor macskáiról szól). Alternatív lehetőségként pedig felvetették, hogy akár lehetne egy „legjobb nem-emberi előadóművész” kategória az Oscar-gálán, és ennek keretében a kutyák és cicák mellett akár BB8-et is jelölhetnék.

A viccet félretéve egyébként annak idején valóban voltak olyan törekvések, miszerint Uggie is Oscart érdemelne, nem csak a film, amiben szerepelt – szóval McCarthy ötlete nem is olyan forradalmi. A kiskutya egyébként tényleg ott volt a gálán, és ha Oscart nem is kapott, később elhelyezhette a mancsnyomát a hollywoodi Walk of Fame-en a többi (emberi) híresség között, és persze kapott saját csillagot is.


(via Vulture, Uproxx)

A címlapkép illusztráció!