Oscar-jelölései miatt sértegették Bradley Coopert, idegállapotba került

Ráadásul a kollégái. Ráadásul nem is egyszer. „Mégis mi a f*sz van ebben a városban?!” – akadt ki Hollywoodra egy podcastben a kilencszeres Oscar-jelölt színész-producer-forgatókönyvíró-rendező.

A sztárt a SmartLess című műsorban kérdezgette Jason Bateman, Will Arnett és Sean Hayes, Cooper pedig arról számolt be, hogy nem mindig vették komolyan Hollywoodban – és még csak nem is pályakezdő korában történtek ezek az incidensek. A CAA ügynökség által szervezett Oscar-partin három-négy évvel ezelőtt (azaz a Csillag születik idején) érte egy kellemetlenség, egy híres rendező és egy színésznő részéről.

A parti idején a Csillag születikért kiérdemelt jelölésekkel együtt (legjobb film, legjobb férfi főszereplő, legjobb adaptált forgatókönyv) Cooper összesen hét Oscar-jelöléssel büszkélkedhetett, az említett direktor pedig azt vágta a képébe, hogy „mégis milyen világ az, ahol neked hét jelölésed van, neki pedig (a társaságában tartózkodó színésznőnek – a szerk.) csak három?”

„Haver, miért vagy ekkora s*ggfej? Ezt sosem fogom elfelejteni. Mész te a p*csába!”

– vágott vissza a Másnaposok-filmek sztárja.

Bradley Cooper a 2019-es BAFTA-gálán. Reméljük, ott nem bántották! Forrás: Gareth Cattermole / Getty Images


A sokoldalú művészt korábban is macerálta már lenézően a hollywoodi elit az Oscar-jelölései kapcsán. Még 2013-ban, amikor megkapta első főszereplői jelölését a Napos oldalért, egy népszerű színésznő (akit egyébként Cooper nem is ismert személyesen) leereszkedve azt mondta neki: „Láttam a filmed. Ne aggódj, megérdemelted a jelölést.” Az illető ráadásul húsz perc múlva megismételte a „megnyugtató” szavakat. „Emlékszem, arra gondoltam:

mi a f*sz folyik ebben a városban?

Teljesen elb*szottnak kell lenned ahhoz, hogy ilyet mondj a másiknak” – háborgott Bradley Cooper még 9 évvel később is.

Az említetteken kívül egyébként a sztár a következő filmekkel érdemelt még jelölést az elmúlt években: Amerikai botrány (2014, legjobb férfi mellékszereplő), Amerikai mesterlövész (2015, legjobb film és legjobb férfi főszereplő), Joker (2020, legjobb film), Rémálmok sikátora (2022, legjobb film). Cooper amúgy jelenleg a Maestro című Leonard Bernstein-életrajzi filmet forgatja, amit producerként, rendezőként, forgatókönyvíróként és főszereplőként is jegyez, szóval ismét behúzhat majd jó pár jelölést a jövő évi díjszezonban.


(via IndieWire)