Péntek 13: tavasszal kezdik forgatni a legújabb részt

Nyolc év telt el azóta, hogy Jason Vorhees ártatlan tizenéveseket gyilkolt a nagyvásznon. Úgy tűnik, most folytatódik a Péntek 13-sorozat, és októberre újabb horrorfilmmel gazdagodhat a filmművészet. Haha.

A Movieweb információi szerint már folynak a meghallgatások a szerepekre, valószínűleg tavasszal kezdik forgatni a Péntek 13 nevű horrorfranchise legújabb részét. A Bloody Disgusting szúrta ki, hogy már bőven túl vannak az előkészületeken, és márciusban kezdődhetnek is a felvételek Georgiában, a film producere Brad Fuller lesz.

Még egyetlen szereplő neve sem derült ki, az viszont majdnem biztos, hogy egy jó kis low-budget költségvetésű mozi lesz belőle. Ezért aztán az is szinte biztos, hogy egyetlen nagy nevet sem szerződtetnek, ami nem nagy meglepetés, tekintve, hogy mégiscsak egy horrorfilmről van szó. Az elmúlt években már többször is volt szó a franchise folytatásáról, de végül soha nem lett belőle semmi.

Régebben olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint az új film found-footage technikával (kézikamerás felvétel, pl. Ideglelés - The Bair Witch Project) készül, de ezt a producerek, Brad Fuller és Andrew Form cáfolták. Egy, korábban a Colliderben megjelent interjúban azt állították, hogy a filmet Georgiában forgatják majd, ami összhangban van a legfrissebb hírekkel, és azt is kijelentették, hogy a film besorolása „hard R” lesz, amit Amerikában a legdurvább, legerőszakosabb filmek kapnak. Valószínűleg ezért is – a filmnek nem lesz 3D vagy IMAX verziója, ami segít egy kis távolságot tartani a trancsírozástól. Arról is beszéltek, hogy szeretnék, ha ez a Péntek 13-epizód, - amiből egyébként Jason családját is megismerjük - önmagában is megállná a helyét, és nem tartozna szorosan a franchise-hoz. 


Breck Eisner vállalta el a rendezést, a forgatókönyvet Aaron Guzikowski írja. Már a premier dátuma is megvan: Halloween előtt, október 13-án, pénteken mutatják be a legújabb epizódot.